Acasă Actualitate Clădirea unde funcționează Prefectura și Consiliul Județean Brașov va fi reabilitată

Clădirea unde funcționează Prefectura și Consiliul Județean Brașov va fi reabilitată

0

Consiliul Judeţean Braşov desfăşoară în prezent procedurile de achiziţie pentru întocmirea documentaţiei DALI necesare reabilitării sediului din Bulevardul Eroilor nr. 5.

La termenul final pentru depunerea ofertelor, şapte operatori economici au depus documentaţiile, acestea intrând în etapa de calificare şi evaluare tehnică.

Valoarea estimată a achiziţiei este de 691.932,78 lei (fără TVA).

Documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI) va sta la baza viitorului proiect de consolidare şi restaurare a Palatului Administrativ – fostul Palat de Justiţie construit între anii 1900-1902.

Clădirea este formată dintr-un corp de clădire (subsol+parter+3 etaje), cu o suprafață construită de 2.461 mp și o suprafață desfășurată de 10.641 mp, având un teren de 7831 mp.

Prin Hotărârea Guvernului nr. 260/2023, imobilul a fost transmis din domeniul public al statului şi administrarea Prefecturii Braşov în domeniul public al judeţului Braşov şi în administrarea Consiliului Judeţean.

Palatul Administrativ este o construcţie emblematică pentru oraşul nostru, cu o arhitectură impresionantă, o clădire de patrimoniu care în următorii ani va fi refăcută în totalitate.

Articolul precedentTrafic blocat pe DN1, în zona localității Perșani
Articolul următor40 de copaci au fost plantați la Făgăraș