Acasă Social Circa 70% dintre unitățile de cazare covăsnene, din mediul rural, rezervate pentru...

Circa 70% dintre unitățile de cazare covăsnene, din mediul rural, rezervate pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox

0

Cu două săptămâni rămase până la minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox, aproape 70% dintre unitățile de cazare covăsnene din mediul rural sunt rezervate, iar în mediul urban gradul de ocupare este de circa 50%,  potrivit reprezentanților Asociației pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna, care precizează că cifrele se mai pot schimba pe ultima sută de metri, cu toate că majoritatea turiștilor aleg în această perioadă în special destinațiile din afara țării.

În funcție de preferințele turiștilor, prețurile variază între 1.255 de lei și 3.750 de lei pentru camerele single și duble, iar pachetele includ mese festive, servicii de spa și wellness, concerte și alte programe de petrecere a timpului liber, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Până în prezent, pentru perioada Paștelui ortodox unitățile de cazare din zona rurală au un grad destul ridicat de ocupare, în jur de 65-70%, procent care poate să mai crească până la începutul lunii mai. Sunt ocupate în special pensiunile și camerele de închiriat, hotelurile încă având camere libere. În mediul urban se găsesc și acum mai multe camere disponibile, până acum gradul de ocupare e mai mic față de zona rurală, hotelurile fiind ocupate în proporție de 50%, însă și acest procent mai poate crește dacă mai sunt doritori care vor să petreacă sărbătorile Pascale ortodoxe în județul Covasna”, au transmis reprezentanții Asociației pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna, pentru weradio.ro.