Acasă Actualitate Cinci șoferi au fost prinși drogați la volan pe raza Stațiunii Poiana...

Cinci șoferi au fost prinși drogați la volan pe raza Stațiunii Poiana Brașov

0
  • Polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Poiana Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută de art. 335, alin. (3) Cod Penal.

În fapt, la data de 02 iulie 2022, în jurul orei 11.20, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un tânăr, în vârstă de 22 ani, din județul Timiș, care conducea un autoturism pe strada Poiana Soarelui din Stațiunea Poiana Brașov.

Procedându-se la testarea conducătorului auto cu aparatul DrugTest rezultatul a fost pozitiv la cannabis. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanței psihoactive în organism.

În continuarea cercetărilor, cadrele de poliție au constatat faptul că proprietarul autovehiculului, un tânăr în vârstă de 23 ani, din județul Timiș, ce se afla în  autoturism, în calitate de pasager, i-ar fi încredințat autoturismul conducătorului auto, spre a-l conduce pe drumurile publice, deși cunoștea faptul că acesta consumase substanțe psihoactive.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Conform art. 335, alin. (3) Cod Penal ”cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.

  • Polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 02 iulie 2022, în jurul orei 08.50, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un tânăr, în vârstă de 23 ani, din județul Bacău, care conducea un autovehicul pe strada Poiana Soarelui din Stațiunea Poiana Brașov.

Procedându-se la testarea conducătorului auto cu aparatul DrugTest rezultatul a fost pozitiv la THC-5 cannabis. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanței psihoactive în organism.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

  • La data de 02 iulie 2022, în jurul orei 19.05, polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov au oprit în trafic, pentru control, un tânăr, în vârstă de 30 ani, din județul Buzău, care conducea un autoturism pe raza Stațiunii Poiana Brașov.

Procedându-se la testarea conducătorului auto cu aparatul DrugTest rezultatul a fost pozitiv la cocaină și ketamina. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanței psihoactive în organism.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

  • La data de 02 iulie 2022, în jurul orei 07.25, polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov au oprit în trafic, pentru control, un tânăr, în vârstă de 27 ani, din județul Harghita, care conducea un autoturism pe raza Stațiunii Poiana Brașov.

Procedându-se la testarea conducătorului auto cu aparatul DrugTest rezultatul a fost pozitiv la THC-5 cannabis. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanței psihoactive în organism.

În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

  • Polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 02 iulie 2022, în jurul orei 17,44, în cadrul unei acțiuni pe linie rutieră, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 37 ani, din județul Prahova, care conducea un autovehicul pe strada Poiana Soarelui din Stațiunea Poiana Brașov.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0,28 mg/l alcool pur, iar la testarea cu aparatul DrugTest rezultatul a fost pozitiv la cocaină. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței substanței psihoactive în organism.