Acasă National CHIULĂII DE LA SLPR! Salarii nesimțite pentru sindicaliștii din Poșta Română

CHIULĂII DE LA SLPR! Salarii nesimțite pentru sindicaliștii din Poșta Română

0

Dupa o perioada de tacere a presedintelui SINDICATUL LUCRATORILOR POSTALI DIN ROMANIA Matei Bratianu, care a pe 11 martie implineste veritabila  varsta de 77 de ani ( 33 de ani de activitate sindicala – o domnie mai lunga ca a lui Nicolae Ceausescu )  si care de nenumarate ori a anuntat ca isi da demisia  din functie,  ultima data – 15 noiembrie 2022, odata cu inceperea Postului Craciunului  ( acum am intrat in Postul Mare al anului curent), a iesit din vizuina sa, anuntand printr-o adresa ca isi va da demisia la 30.03.2023.

In CCM-ul  recent incheiat , SLPR nu a fost de acord sa-l semneze decat cu conditia sa fie date doar liderilor de sindicat posibilitatea de a fi  scosi din productie pentru activitati sindicale.

Mai concret la art.104 lit. d din Contractul Colectiv de Munca 2022/2024 sunt stipulate  4000 de ore pe luna (de inactivitate), asta insemnand undeva in jurul a 25 de persoane lunar care nu muncesc pentru Posta Romana si iau salarii care sfideaza limita oricarui bun simt , fără să muncească un minut pentru Poștă   ( vorbim de oameni scoși din producție de ani de zile, 3 ani, 5 ani, 7 ani ce nu au mai muncit o zi.)

Spre exemplu Luca Carmen are salariul de cca. 17 000 lei lunar,  Andrei Viorica cca. 11 000 lei , Sova Sorin  21 000 lei,  Ciubeica Marian 11 000 lei,  Mirea Petre 10 000 lei,       Balog Calin  9000 de lei si altii. Toate aceste persoane fac parte fie din Biroul Executiv al SLPR , fie din Birourile Executive ale filialelor. Acestia nu presteaza munca cot la cot cu colegii lor de breasla si nu sunt obligati sa intocmeasca rapoarte de activitate sindicala catre conducerea CNPR .