Acasă Social Chinezii de la CRRC au livrat primul tren electric României. Va funcționa...

Chinezii de la CRRC au livrat primul tren electric României. Va funcționa pe rutele București – Brașov – Constanța

0

Chinezii de la CRRC au livrat primul tren electric României. Producătorul chinez CRRC a adus primul său tren electric, modelul fiind cel care acum câțiva ani urma să fie livrat Autorității de Reformă Feroviară. După omologarea TSI acesta va funcționa pe rutele București – Brașov – Constanța.

„A sosit la Constanța prima ramă electrică fabricată în China, care în curând va face mai plăcute călătoriile cu trenul prin România. Conducătorii delegației gigantului constructor chinez  de utilaj feroviar – CRRC, împreună cu cei  ai bucurosului beneficiar român – ASTRA TRANS CARPATIC au sărbătorit fericitul eveniment la Asociația Română de Prietenie cu China, au vizitat Universitatea ”Andrei Șaguna” – Window of Shanghai și au imortalizat, cu zeci de poze, frumoasa întâlnire prietenească”, acesta este mesajul pe care profesor universitar doctor Aurel Papari, președintele fondator a Universității Andrei Șaguna, la postat pe o rețea de socializare, potrivit stiriconstanta.ro.

„Pe o ploaie maruntă întâmpinăm în București Băneasa spre Gara de Nord prima ramă CRRC Sifang SFEMU care a venit în România, urmând să intre în procesul de autorizare și punere în funcțiune în scurt timp. Conform informațiilor mobilitate.eu, rama este a Astra Trans Carpatic, fiind prima dintr-o flotă ce va crește constant în următorii ani”, a anunțat Trainspotting Romania pe pagina sa de Facebook.

Foto: stiriconstanta.ro