Acasă Social Ce spectacole vedem la Teatrul Arlechino în săptămâna 15-18 decembrie?

Ce spectacole vedem la Teatrul Arlechino în săptămâna 15-18 decembrie?

În această săptămână, la Teatrul Arlechino, vă dăm întâlnire la următoarele spectacole:

  • „Amalia respiră adânc” – joi, 15 decembrie, de la ora 19.00

„Cu elemente atât comice, cât și tragice, monodrama prezintă episoade din viața Amaliei, o femeie complexă care a traversat perioada comunistă din România, în intervalul 1960-1989, până în anii 2000. Surprinsă în diferite etape ale vieții, de la 6 ani și până la 75 de ani, eroina ne face cunoștință cu întunericul perioadei ceaușiște, dar și cu lumea libertății capitaliste. Piesa este axată pe încercările Amaliei de a afla sensuri pentru ceea ce se întâmplă în jurul ei și cu ea, trecând de la o vârstă la alta fără a-și plânge de milă, dimpotrivă, păstrându-și pe tot parcursul anilor un curaj fantastic și o fermecătoare inocență. Finalul ne ajută să înțelegem că eroina este, de fapt, o învingătoare care a reușit să supraviețuiască și să depășească, cu o seninătate și detașare debordantă, toate încercările și traumele vieții.”

Spectacolul se adresează publicului cu vârsta 15+. Prețul unui bilet per reprezentație este de 20 lei. Tariful este unic pentru orice categorie de spectator (adult, copil etc).

  • „Mateiaș Gâscarul” – sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 10.30 și 12.00

„Antrenant, ludic și plin de umor, spectacolul „Mateiaș Gâscarul”, în regia lui Béres László, spune povestea feciorului sărac, dar bun la suflet care, în încercarea sa de a-și face un rost în viață, este jefuit și pedepsit de boierul Dobroghi și cei doi jandarmi ai săi. Specific fiecărui basm, și aici sunt prezente cele trei încercări prin care eroul nostru trebuie să treacă pentru a-și depăși condiția și a-și atinge scopul. Atmosfera de bâlci, păpușile de tip BiBaBo, energia și jocul bazat pe improvizație în unele momente ale trupei de actori, anularea graniței dintre publicul spectator și spațiul de joc, toate aceste elemente fac din acest spectacol unul ce poate fi vizionat de către întreaga familie.”

Spectacolul se adresează copiilor cu vârsta de 5+. Prețul unui bilet per reprezentație este de 23 lei. Tariful este unic pentru orice categorie de spectator (adult, copil etc).

  • „Fata babei și fata moșneagului” – duminică, 18 decembrie, de la ora 10.30 și 12.00

A fost odată ca niciodată. A fost odată o babă și un moșneag, și baba avea o… găină și moșul… un cocoș…

Nu cumva am intrat în altă poveste? Câtuși de puțin, pentru că fiecare avea și câte o fată. Una mai modernă și mai emancipată ca cealaltă, așa cum stă bine unor fete din zilele noastre. Dar pentru a urmări întâmplările prin care vor trece cele doua fete va invităm la teatrul Arlechino unde le puteți urmări… în direct

 Spectacolul se adresează persoanelor cu vârsta de 4+. Prețul unui bilet per reprezentație este de 23 lei. Tariful este unic pentru orice categorie de spectator (adult, copil etc).

Biletele se pot achiziționa online, de pe site-ul eventbook.ro, sau de la casieria teatrului, miercuri, joi și vineri între orele 14:30-17:30, sâmbătă între 09:00-13:30, iar duminică între orele 09:00-12.30. Mai multe detalii despre spectacole găsiți pe site-ul teatrului (teatrularlechino.ro) sau pe pagina de facebook (Teatrul Arlechino Brasov).