Acasă Social Ce facem în cazul unui accident pe pârtie

Ce facem în cazul unui accident pe pârtie

Avânt în vedere numărul crescut de intervenții de pe pârtia de schi, Serviciul Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov, serviciu aflat în subordinea Consiliului Județean Brașov, vă recomandă ca în cazul producerii unui accident să anunțați de urgență echipele SALVAMONT prin SNUAU 112, specificând următoarele: numele dumneavoastră, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor, când s-a produs accidentul și locul unde se găsesc persoanele accidentate.
Încercați să protejați locul accidentului și accidentatul, amplasând pe pârtie la 5-6 metri în amonte, o barieră de schiuri înfipte în zăpadă, până la sosirea echipei Salvamont.
Protejați termic accidentatul și încercați să îi asigurați suport psihologic.
În cazul unor căzături puternice încercați să nu mișcați persoana accidentată și nu permiteți să intervină decât persoane cu pregătire medicală, medici, asistenți/paramedici sau salvamontiști. Cazuistica accidentelor cu traumatisme de coloană este destul de mare în cazul accidentelor pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă și intervenția unor persoane fără pregătire medicală sau echipamentul necesar poate fi fatală accidentatului.
foto arhiva