Acasă Social Câți brașoveni dețin arme letale?

Câți brașoveni dețin arme letale?

0

La finalul lunii octombrie 2023, Senatul a adoptat un proiect de lege care urmărește relaxarea reglementărilor privind portul de armă. Dacă acest proiect va primi și aprobarea Camerei Deputaților, modificările propuse vor acorda deținătorilor de arme de foc dreptul de a le purta asupra lor, inclusiv în stare de ebrietate sau sub influența altor substanțelor interzise.

Se pare că, în vreme ce unele țări încearcă să scoată armele de foc de pe piață, pentru a reduce criminalitatea, în România se dorește ca țara să devină una tot mai periculoasă, dcu toate că, în prezent, avem norocul de a fi o țară în care chiar nu face sens să folosești arma de foc..

„În ceea ce priveşte numărul posesorilor de arme letale din județul Braşov, la sfârşitul anului 2023, în evidențele specifice ale Inspectoratului de Poliţie Județean Braşov, erau înregistrate 2066 persoane fizice posesori de arme letale și 90 de persoane juridice, autorizate să dețină și să folosească pentru paza obiectivelor ori pentru practicarea tirului sportiv 1.689 arme, dintre care 611 sunt arme letale şi 1078 sunt arme neletale.”, a declarat Daniel Zontea, agent șef principal de poliție, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov.