Acasă Actualitate Cătălin Joița, Decan al Baroului Brașov: „Un cetățean are tot dreptul să...

Cătălin Joița, Decan al Baroului Brașov: „Un cetățean are tot dreptul să își manifeste protestul atunci când nu își primește drepturile bănești cuvenite nici după 4-5 luni”

0

Avocatul Cătălin Joița, Decan al Baroului Brașov, și-a exprimat punctul de vedere referitor la protestul avocaților de azi, susținând că un cetățean are tot dreptul de protesta atunci când nu își primește drepturile bănești cuvenite nici după 4-5 luni, așa cum se întâplă în cazul avocaților din oficiu. Mai mult de atât, în cadrul protestului vor fi trase mai multe semnale de alarmă, cu privire la disfuncționalitățile identificate în sistemul judiciar.

„În opinia mea, un cetățean are tot dreptul să își manifeste protestul atunci când nu își primește drepturile bănești cuvenite nici după 4-5 luni sau chiar mai mult, așa cum se întâmplă astăzi cu avocații care desfășoară activitatea de asistență judiciară – așa numita avocatură din oficiu.

De asemenea, cred că un cetățean are dreptul să se manifeste ca atare atunci când, fără nicio justificare reală, i se dublează sarcina fiscală.

Numai că demersul nostru nu se limitează la aspecte ce vizează drepturile avocaților.

Prin campania inițiată la nivel național, corpul nostru profesional trage un serios semnal de alarmă cu privire la disfuncționalitățile identificate în sistemul judiciar, paleta acestor disfuncționalități fiind destul de largă:

  • de la perioada îndelungată în care sunt soluționate dosarele, până la cuantumul nerezonabil al taxelor de timbru;
  • de la nesancționarea celor care exercită în mod nelegal profesia de avocat și care produc nestingheriți victime în rândul cetățenilor, până la neajunsuri privind stabilirea intervalelor orare ale ședințelor de judecată.

Este de discutat în ce măsură aceste probleme sunt generate de cauze obiective sau subiective. Este cert însă că lista problemelor identificate la nivel național a devenit consistentă, iar aceste probleme sunt de natură să genereze nemulțumire din partea justițiabililor și totodată să diminueze încrederea acestora în actul de justiție.”, a transmis Avocatul Cătălin Joița, Decan al Baroului Brașov.

Articolul precedentDe ce documente au nevoie elevii brașoveni pentru abonamentele gratuite RATBV
Articolul următorTraficanți de droguri prinși la Brașov! Aceștia aveau asupra lor droguri, bani, dar și arme (VIDEO)