Acasă Actualitate Casa Locală de Pensii de la Făgăraș nu se va desființa. Dar...

Casa Locală de Pensii de la Făgăraș nu se va desființa. Dar cine a vrut reorganizarea?

0

Seniorii din Țara Făgărașului vor beneficia, în continuare, de serviciile Casei Locale de Pensii. Demersurile au fost făcute de parlamentarii Partidului Social Democrat Brașov, senatorul Marius Dunca și deputatul Marian Rasaliu.

Seniorii din Țara Făgărașului își vor putea rezolva problemele cu pensiile la Făgăraș (depunerea unor dosare sau obținerea informațiilor), după ce deputatul PSD Brașov Marian Rasaliu  și   senatorul PSD Brașov Marius Dunca, împreună cu primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, au făcut demersuri la Casa Națională de Pensii Publice și la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pentru menținerea Casei Locale de Pensii Făgăraș.

Aceste demersuri au fost făcute după ce, inițial, într-un ordin al președintelui Casei Naționale de Pensii Publice din 11 septembrie 2023, se prevedea reorganizarea Casei Județene de Pensii, iar una dintre măsuri era desființarea Casei Locale de Pensii Făgăraș.

„Imediat ce am aflat de decizia Casei Naționale de Pensii Publice, am luat legătura cu reprezentanții Casei Județene de Pensii Brașov, pentru a vedea ce putem face pentru ca oamenii să beneficieze, în continuare de serviciile structurii la Făgăraș. Menținerea Casei Locale de Pensii Făgăraș era importantă, pentru a nu-i pune pe locuitorii din zona Făgăraș în situația de a face drumuri lungi până în municipiul Brașov, doar pentru a lăsa o hârtie sau pentru a ruga un funcționar de la ghișeu să-i ofere câteva informații. Vorbim de oameni în vârstă, unii cu o stare de sănătate precară, pentru care și un drum până la alimentară reprezintă un efort. Mulți dintre ei nici nu sunt familiarizați cu platformele digitale, astfel că ar fi fost inuman să li se ceară să își rezolve problemele în sistem online. Împreună cu colegii mei, senatorul Marius Dunca și primarul Făgărașului, am prezentat aceste argumente ministrului Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu. Am găsit înțelegere, iar Casa Locală de Pensii de la Făgăraș va continua să funcționeze, ca și până acum”,  a declarat deputatul PSD Brașov Marian Rasaliu.

În aceste condiții, locuitorii din Țara Făgărașului vor putea merge la Făgăraș, pentru a solicita informații, dar și pentru a depune diferite documente necesare obținerii sau recalculării pensiilor.

Prin acest demers, Partidul Social Democrat a demonstrat, încă o dată, că respectul pentru seniori nu este un simplu slogan, iar acest lucru este demonstrat prin măsurile luate de PSD de-a lungul anilor.

Totuși, politicienii din Brașov uită că ordinul de desființare a fost dat în perioada guvernării PSD-PNL, adică tot de social-democrați…Cu alte cuvinte, ei repară ce au stricat…tot ei…

 

Articolul precedent”Oameni faini la Brașov”, invitat viceprimarul Sebastian Rusu, realizator Cristi Florea (VIDEO)
Articolul următorCrosul 15 Noiembrie 1987, ziua care nu se uită