Acasă Social Cartfest, 4 zile de festival la Cristian

Cartfest, 4 zile de festival la Cristian

0

Asociația C’Art Fest vă invită la cartfest, ediția simbol, ce va avea loc în perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2023.

Festivalul va dura 4 zile în care vor exista activități precum teatru, concerte, parade, activități educative de zi pentru copii și oameni mari, proiecții de film, conferințe, dezbateri și lansări de carte. Cu o temă inedită, de #reCunoaștere, cu toate valențele acesteia: acumulare, învățare, reîntâlnire, apropiere, mulțumire sau respect – vom face, din nou, cultura să se simtă bine la Cristian. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Festivalul se desfășoară și anul acesta în puncte cheie ale comunității: Biserica Evanghelică Fortificată, Sala Mare, Școala Generală, locuri ce devin un furnicar de curioși, artiști și localnici.

Locaţii

Programul include atât artiști consacrați, cât și tineri talentați aflați la început de carieră. Din această înșiruire nu puteau lipsi artiștii locului: tânăra Maya Marin, într-un recital de pian, Roxana Magdalena Savin, regizoarea spectacolului „Delir în doi”, Radu Predescu, unul dintre autorii cărții„Bătăliile care contează”, Oana Cristiana Cosma în cadrul atelierelor de teatru și Certașii României – Centrul Local Ion Soiu Cristian într-o poveste itinerantă prin istoria și cultura Cristianului.

Sala de sport a Scolii Generale Cristian, sală ce deține un tavan impresionant care a fost restaurat de curând se va bucura și anul acesta de oaspeți. Aici ne vom întâlni cu Ada Galeș și Tony Mott la o discuție în familie despre tot ceea ce ne rezervă viața, dar și cu Adela Chivărean la o conversație despre restaurare și conservare.

Sala Mare din Cristian, clădirea ce are o structură arhitecturală unică, va găzdui spectacolul de teatru„5 ore cu Mario”, o producție unteatru București, dar și concertul iubitei trupe byron. Diminețile de vineri și de duminică vor fi rezervate copiilor. Prin parteneriatul cu festivalul de film Culmea, vom aduce la Cristian două filme de educație și mediu: Familia Păianjen și Mica gașcă.

Biserica Evanghelică Cristian va răsuna pe muzica Analiei Selis și a lui Mariano Castro într-un concert ce va include un mix de tango, folclor argentinian și muzică românească. Festivalul se va închide cu un eveniment în premieră, Mădălina Pavăl și Orchestra vor cânta muzica lor lumească pentru prima dată într-o biserică evanghelică, sonorităţi aflate la intersecţia fină dintre clasic şi tradiţional; practic, un stil ‘’fel şi fel’’.

„După 3 ani de pauză simt că există un grad ridicat de așteptare, iar asta este tare fain. Îmi place să cred că este despre ceea ce festivalul acesta produce: o stare de spirit, o experiență completă și mult mai multe emoții. Anula cesta este mai puțin despre cine vine, ci mai cu seamă despre ce bine că se întâmplă. Anul acesta cartfest e mai mic, dar la fel de inimos, la fel de fain de simțit. Festivalul acesta se trăiește, iar momentele acelea ne transformă pe noi toți. Sunt clipe în care ne bucurăm, ascultăm, privim și simțim tot ceea el oferă. Prin artiștii lui, prin gazdele lui, prin voluntari, organizatori și parteneri. Prin Cristian.”, a transmis Alexandru Crețu, președinte cartfest.

Articolul precedentSpitalul din Rupea a primit aparatură medicală pentru secțiile de Pediatrie și Ginecologie
Articolul următorSpectacol unic în România la Planetariul Brașov! Pink Floyd: Dark Side of the Moon (VIDEO)