Acasă National Care vor fi prețurile la energie electrică pentru populație și firme

Care vor fi prețurile la energie electrică pentru populație și firme

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, premierul Nicolae-Ionel Ciucă, anunță care vor fi prețurile la energie în lunile următoare.
”Pentru a prelua și în lunile următoare din presiunea creșterii prețurilor la energie, vom continua să asigurăm prețul de 0,68 de lei/kw pentru cetățenii care consumă până la 100 de kilowați pe lună și de 0,80 de lei/kw pentru cei care consumă până în 255 de kilowați. Același preț va fi și pentru cei care consumă peste 255 de kilowați, până la acest plafon, dar pentru ce depășește, luăm în calcul prețul de 1,3 lei/kw.
Pentru IMM-uri, vom susține tot prețul de 1 leu/kw, iar pentru marii consumatori, 1,3 lei/kw, soluție de menținere a competitivității producției românești. Toate aceste elemente vor fi incluse într-o ordonanță de urgență, care va intra în vigoare începând cu luna ianuarie, pentru o perioadă de un an de zile.
Cetățenii și economia românească au în continuare nevoie de susținere. Vom merge mai departe cu Programul ”Sprijin pentru România”atât în ce privește măsurile economice, cât și pe cele sociale, precum acordarea voucherelor de 50 de euro o dată la două luni pentru persoanele vulnerabile.”