Acasă Sanatate-educatie Care este echipamentul corespunzător unei drumeții pe munte?

Care este echipamentul corespunzător unei drumeții pe munte?

0
În urma ultimelor intervenții ale celor de la Salvamont, aceștia doresc să sublinieze încă o dată importanța pe care o are folosirea unui echipament potrivit pentru a putea să ai parte de o călătorie cât mai plăcută și lipsită de probleme.
”Având în vedere ultimele acțiuni de salvare desfășurate în zona montană din județul Brașov la care au participat salvatori montani din cadrul SPJ Salvamont Brașov, precum și salvamontiști de la serviciille locale SALVAMONT, dorim să atragem din nou atenția asupra importanței pe care o are echipamentul!
Indiferent de traseul pe care doriți să îl abordați este foarte important să folosiți mereu o încălțăminte adecvată mersului pe munte care să asigure aderență crescută cu solul în timpul deplasării pe traseul turistic precum și stabilitate crescută gleznei. Acest tip de încălțăminte este absolut necesar indifierent de lungimea traseului sau de dificultatea acestuia. Sfatul nostru este să folosiți bocanci de trekking 3 sezoane chiar și pentru plimbări scurte în zone ușor accesibile!
Evitați deplasarea pe munte în sandale, adidași, șlapi sau alte tipuri de încălțăminte care nu au o talpă aderentă și care nu vă pot susține glezna! Purtând o pereche de încălțăminte neadecvată activității pe care o desfășurări, riscați să alunecați și să vă accidentați!
Vă recomandăm ca în momentul în care doriți să abordați un traseu turistic să vă informați despre dificultatea acestuia și să vă alegeți echipamentul corespunzător! Trebuie să aveți mereu asupra dumneavoastră o lanternă frontală, baterii de rezervă, haine de schimb, alimente și apă! Indiferent că vă petreceți vacanța la munte, fie că preferați escapadele mai scurte în stațiunile montane, este necesar să aveți mereu o ținută adecvată activității!
Salvamont Brașov – Pentru siguranța dumneavostră în munți!”
Sursă info și foto: Facebook Salvamont Brașov
Articolul precedentAtenție, se filmează…la Muzeu!
Articolul următorDavid Popovici (17 ani) s-a calificat cu cel mai bun timp la finala europeana la 200 de metri liber