Acasă Social Caravana Medicală AUR a ajuns în comuna Măieruș! (VIDEO)

Caravana Medicală AUR a ajuns în comuna Măieruș! (VIDEO)

0

În decembrie 2023, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a adoptat la Congresul Extraordinar desfășurat la Alba Iulia rezoluția prin care s-a decis continuarea și extinderea Caravanei Medicale în 2024, luând măsuri semnificative pentru a acoperi un număr mai mare de zone defavorizate și pentru a facilita accesul la servicii medicale în comunitățile defavorizate.

Rezoluția adoptată în cadrul congresului include nu doar continuarea proiectului și diversificarea serviciilor medicale oferite în zonele defavorizate, ci și implementarea unui program educațional. Acest program vizează promovarea unui stil de viață sănătos prin parteneriate cu organizații sportive și non-guvernamentale, cu accent pe copiii școlari și preșcolari.

Încă de la începutul săptămânii Caravana Medicală AUR a ajuns în județul Brașov:

  • Luni – Marți (29-30 ianuarie) comuna Șinca Nouă
  • Miercuri – Joi (31-1 februarie) comuna Pârâu

Astăzi, Caravana Medicală AUR a ajuns în comuna Măieruș (jud. Brașov) și va staționa aici tip de 2 zile (02 și 03 februarie), punând la dispoziția românilor servicii medicale gratuite precum:  medicină generală, ecografie, oftalmologie, analize de sânge și stomatologie.

„Săptămâna aceasta a fost o săptămână frumoasă, chiar dacă oboseala ne ajunge, temperaturile de -12, -15 grade nu ne-au oprit și nici pe ei nu i-au oprit să vină, să beneficieze de aceste analize medicale.

E trist să vei că într-o țară în care ar trebui să ai servicii medicale de calitate, gratuite, ei nu au ajuns de ani de zile să facă un control. Au plâns de fericire când au constat că văd din nou. Era o problemă medicală simplă, dar ei nu ajung la doctor. Bătrânii noștri sunt marginalizați”, a susținut candidata la europarlamentare Felicia Akkaya.

„Suntem în a cincea zi de caravană medicală în județul Brașov, aproape 400 de consultații, de fișe medicale întocmite pentru oameni din cele 3 comune (Șinca Nouă, Pârâu, Măireuș) unde a poposit caravana medicală în județul Brașov. Până acum, aproape 14 mii de români au beneficiat de servicii medicale complexe, gratuite, în numeroasele cabinete pe care le punem la dispoziție în această Caravană Medicală.”, a transmis deputatul AUR, Dan Tanasă.