Acasă Actualitate Caracatița Cosa Nostra: Încă un braț sfârtecat

Caracatița Cosa Nostra: Încă un braț sfârtecat

0
Vă mai aduceți aminte de serialul italian CARACATIȚA (LA PIOVRA) și căpitanul Corrado Cattani, și lupta sisifică a acestuia împotriva mafiei siciliene? Un serial care a ținut întreaga Românie cu sufletul la gură la începutul anilor 90. Acum a rămas nostalgia, totul s-a estompat, cu iz de legendă.

Dar mafia siciliană nu a dispărut în aburii legendei, e discretă și activă. Conform Reuters (https://www.reuters.com/world/europe/italian-police-arrest-most-wanted-mafia-boss-matteo-messina-denaro-media-2023-01-16/), pe 16 ianuarie 2023 autoritățile italiene l-au arestat la Palermo pe Messina Denaro, unul dintre capii mafiei italiene. Condamnat in absentia pentru crime odioase, dat în urmărire generală timp de 30 de ani, „Diabolik” sau „‘U Siccu” (Slăbănogul) a fost arestat într-un spital privat din Sicilia unde, sub un nume fals, era tratat de cancer.

De remarcat tenacitatea cu care mafiotul a reușit 3 decenii să scape din strânsoarea carabinierilor. De subliniat că organizațiile mafiote nu și-au pierdut potența și cruzimea, doar s-au regrupat, sub alte nume și controlează alte teritorii.

ADRIAN TATU