Acasă Local Cannabisul la putere! Doi tineri prinși ieri drogați la volan în Brașov

Cannabisul la putere! Doi tineri prinși ieri drogați la volan în Brașov

0

Străzile din Brașov sunt pline din ce în ce mai mult cu șoferi drogați. Numai ieri polițiștii au oprit în trafic 2 tineri șoferi drogați cu cannabis.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

Astfel, la data de 27 mai a.c., în jurul orei 16.30, polițiștii au oprit în trafic un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din municipiul Săcele, județul Brașov, care conducea un autoturism pe strada Jepilor, din municipiul Brașov.

În timp ce polițiștii efectuau controlul, au observat indicii în comportamentul conducătorului auto din care reieșea că s-ar fi aflat sub influența substanțelor interzise, fapt pentru care s-a procedat la testarea sa din punct de vedere al prezenței substanțelor psihoactive, iar rezultatul a fost pozitiv la substanța canabis.

În consecință, bărbatul a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței în organism a substanțelor psihoactive consumate.

 

La data de 27 mai a.c., în jurul orelor 08.30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brașov au oprit pentru control, pe str. Zaharia Stancu din municipiul Brașov, un autovehicul care era condus de un bărbat, în vârstă de 29 de ani, din comuna Bod, județul Brașov.

 

În timpul efectuării controlului, conducătorul auto a manifestat o stare de agitație, ceea ce i-a determinat pe polițiști să efectueze un test în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în organism, iar rezultatul a fost pozitiv la substanța cannabis.

 

Având în vedere rezultatul obținut, polițiștii au condus persoana la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a prezenței în organism a substanțelor psihoactive consumate.

 

În cauză a fost întocmit un dosar penal, în care polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ” conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante”, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând ca, la finalizarea acestora, să se propună soluție legală.