Acasă Regional Calfele călătoare revin la Sibiu pentru un festival meșteșugăresc unic

Calfele călătoare revin la Sibiu pentru un festival meșteșugăresc unic

Tinerii meșteșugari din Germania, Franța, Elveția și Danemarca se întorc în Sibiu pentru a lucra împreună în Piața Huet. Evenimentul oferă oportunitatea de a vedea meșteșugarii la lucru, transpunând fierul în forme creative, și de a descoperi tradiția călătoriilor meșteșugarilor din Transilvania.
Din această săptămână revin în Sibiu calfele călătoare. Tinerii sosiți din Germania, Franța, Elveția și Danemarca vor lucra împreună în Piața Huet, la umbra Catedralei Evanghelice, activitățile fiind organizate în cadrul proiectului „Transfer european de cultură și cunoștințe prin intermediul calfelor călătoare”, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2023.
Dacă ajungeți în zona acestei piețe din centrul istoric al Sibiului până în 20 august, le puteți admira pe iscusitele calfe cum lucrează fierul care devine atât de maleabil încât poate fi transformat în orice formă imaginată. De asemenea, veți avea ocazia să cunoașteți diverse meșteșuguri, dar și să descoperiți tradiția demult uitată în Transilvania a plecării în călătorie a tinerilor meșteșugari.
Deschiderea festivă a atelierelor de lucru are loc în data de 9 august, la ora 19.00, acestea fiind deschise publicului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 – 17.00, iar sâmbăta între orele 10.00 – 15.00.
Acțiunea este organizată de Asociația Casa Calfelor.” au declarat reprezentanții Primăriei Sibiu.