Acasă Sănătate-Educație Bursa locurilor de muncă pentru absolventi

Bursa locurilor de muncă pentru absolventi

0

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov organizeaza BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ PENTRU ABSOLVENTI, vineri, 14 octombrie 2022 la sediul Universitatii Spiru Haret din Brasov, Str. Turnului, Nr.7.

Bursa locurilor de muncă petru absolvenți reprezintă o oportunitate pentru toți solicitanții de locuri de muncă interesați în a cunoaște mai bine piața muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru a putea astfel să aleagă un loc de muncă, conform pregătirii lor profesionale, sau să se (re)orienteze profesional spre ocupații cu posibilități mai mari de angajare, pe termen mediu și lung.

Reprezentanții Agenţiei au contactat peste 700 de agenţi economici din judeţul Braşov, 47 dintre aceştia confirmând participarea la bursă unde vor oferi peste 1628 locuri de muncă, astfel: 90 locuri de muncă pentru persoane cu studii superioare și 1538 locuri pentru persoane cu studii medii.

Meseriile în care au fost anunţate cele mai multe locuri de muncă vacante sunt, pentru studii superioare: inginer (diverse specializări), laborant chimist, arhitect, asistent medical generalist, marinar, timonier fluvial, sef mecanic fluvial,capitan, manager departament dezvoltare produse, etc., iar pentru studii medii: agent comercial, agent vanzari, ambalator manual, brutar, bucatar, capitan, casier, coafor, confectioner montator tamplarie pvc, controlor calitate, curier, electrician, electrician de intretinere si reparatii, electromecanic, frizer, gestionar depozit, lacatus mecanic, lucrator bucatarie, lucrator comercial, manichiurist, manipulant marfuri, marinar, muncitor necalificat la asamblarea produselor, operator CNC, operator siloz, ospatar, personal curatenie, registrator medical, reprezentant comercial, sef mecanic fluvial, sef sala restaurant, sofer, spalator vase, stivuitorist, sudor, tehnician mentenanta, vopsitor, etc.

Pe aceasta cale informam agenţii economici despre faptul că participarea la acest eveniment  este  gratuită şi  reprezintă o oportunitate de a cunoaşte direct oferta de forţă de muncă, de a recruta şi selecta personal în vederea ocupării locurilor de muncă vacante.

Totodată, agenţii economici care încadrează persoane din rândul şomerilor beneficiază de facilităţile/subventiile prevazute de Legea 76/2002, privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocupării forței de muncă.

Informații suplimentare despre acest eveniment se pot obține la tel.0268/416.879, int. 113 iar formularul privind situația locurilor de muncă vacante, completat, se poate transmite la numărul de fax: 0268/412.552 sau pe adresa de e-mail: ajofm.bv@anofm.gov.ro, maria.micu.bv@anofm.gov.ro  cu mențiunea „bursa locurilor de muncă pentru absolventi”.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Brasov este partener in 2 proiecte, finantate din POCU 2014-2022, Componenta 1 „Viitor pentru tinerii NEETs” Axa prioritara „Initiativa locuri de munca pentru tineri”, Operatiunea: Operatiune compozita OS.1.1, 1.2., astfel:

Proiectul „Un nou ÎNCEPUT pentru NEETs” este implementat în parteneriat de Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov (ADDJB), cu Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Brașov. Obiectivul general al proiectului constă în facilitarea accesului la cursuri de formare profesională,  consiliere antreprenorială și medierea muncii pentru 375 de tineri NEETs șomeri cu vârsta între 16 – 29 ani din Regiunea Centru, cu accent pe județul Brașov, în vederea creșterii gradului de ocupare în rândul tinerilor NEETs și înființării de noi afaceri de către tinerii NEETs.

Grupul țintă (GT) vizat în cadrul acestui proiect este format din minim 375 tineri NEETs șomeri  cu vârsta între 16 – 29 ani, care nu au un loc de muncă și nici nu urmează nici o formă de educație sau formare, cu domiciliul sau reședința în Regiunea Centru – județele Brașov, Albă, Sibiu, Mureș, Covasna și Harghita, înregistrați sau profilați în prealabil de AJOFM-uri din județele Brașov, Sibiu, Mureș, Alba, Covasna, Harghita – dacă nu au fost înregistrați și profilați, vor fi direcționați spre AJOFM-urile din județele Regiunii Centru în vederea înregistrării și profilării (din punct de vedere al ocupabilității: ușor ocupabili – A, mediu ocupabili – B, greu ocupabili – C, foarte greu ocupabili – D).

Dintre cei 375 beneficiari minimum 76 de persoane vor fi tineri NEETs cu domiciliul sau reședința în mediul rural, minimum 38 de persoane șomeri romi și 113 persoane selectate fi din categoriile C – greu ocupabili și D – foarte greu ocupabili.

Proiectul „Sansa pentru viitor” este implementat in parteneriat de Camera de Comert si Industrie Brasov cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Brasov. Scopul proiectului este imbunatatirea situatiei tinerilor NEETs din regiunea Centru facilitand astfel tranzitia acestora catre piata muncii la nivel regional unde se va actiona pe trei paliere: educatie, formare, ocupare (inclusiv antreprenoriat).

Cresterea oportunitatilor de ocupare si facilitarea integrarii pe piata muncii pentru 371 de tineri NEETs din regiunea Centru, prin oferirea serviciilor integrate de masuri active si personalizate de ocupare, cuprinzand mediere, programe de formare profesionala, acordarea de sprijin pentru înfiintarea de afaceri etc. pe o perioada de 18 de luni. Se vor introduce elemente integrate inovatoare in domeniul ocuparii, prin corelarea cererii si ofertei pietei fortei de munca, ce vor facilita integrarea grupului tinta pe o piata a muncii competitive si in continua schimbare in special pentru persoanele care nu au un loc de munca, educatie sau formare, inclusiv a tinerilor cu risc de excluziune sociala si a tinerilor din comunitaþile marginalizate.