Acasă Actualitate Brașovul s-a umplut de experți în bussines, comunicare și război

Brașovul s-a umplut de experți în bussines, comunicare și război

0

Am devenit părerologi de serviciu.

Municipiul Brașov a devenit mai nou un oraș al experților. Că vorbim de business, de comunicare, de război, de IT, de sociologie, numai ”meseriași” pe toate domeniile prezentate. De câțiva ani, toată lumea dă lecții în aceste domenii, unii chiar pe bani. Dar până la urmă cât cunosc acești oameni domeniul afacerilor, ce au în spate? Câți au urmat cursuri de comunicare, câți au pregătirea necesară? Nu vorbim de cursuri de 1-3 luni, ci școală adevărată.

De asemenea, câți dintre acești ”meseriași” în de toate au acumulat o experiență, au ceva în spate, au lăsat exemple clare de performanță?

De fapt ce fac mulți dintre acești ”experți”? Urmăresc conturile de socializare ale unor grei din domeniu și încearcă sa îi copie, să le fure ideile. Mai este câte unul care iese pe sticlă și vorbește ca un adevărat Nostradamus despre ce va urma pe piața muncii, pe piața asigurărilor, pe piața financiară. Bineînțeles, omul spune lucruri pe care le poate anticipa și un copil de clasa a patra. Dar na, când o spune un ”expert” este altceva.

Problema este că acești indivizi sunt și promovați de unele posturi de televiziune sau ziare ca mari ”clarvăzători” în domeniul lor. De curând au apărut unii care își dau cu părerea despre războiul din Ucraina, dar ei nu au tras nici măcar o dată în viață cu o armă, nu au făcut război, dar se dau mari strategi pe domeniul militar.

În acest timp, cei care au pregătirea necesară, cei care au luptat în teatre de operațiuni, care au învățat ani la rând strategii și tactici de război stau probabil acasă și se amuză în fața televizorului când îi văd pe toți ”agaricii” care explică cum stă treaba cu războiul.