Acasă Turism Brașovul, luat cu asalt de turiști în a doua zi de vară....

Brașovul, luat cu asalt de turiști în a doua zi de vară. Sofia din Cipru: „Suntem surprinși de frumuseţea oraşului! Aici e mai frumos ca în Cipru, sigur!”

Centrul Brașovului a arătat duminică ca un furnicar. A fost plin de oameni la terase, pe străduţe, în Piaţa Sfatului. Aşa că pentru mulţi a fost o adevărată provocare să găsească un loc liber la masă.

Reporter stirileprotv.ro : Ați făcut slalom printre oameni, cred…

Turist: „Exact, exact, da, fiecare urmăreşte câte ceva, trebuie să ai noroc să prinzi o masă la terasă, e foarte aglomerat.”

Tocmai asta remarcăm, cât de plin este peste tot, cât de bine o duc românii noştri, este minunat, e o zi superbă, începutul verii se anunţă promiţător”, spune altcineva.

Elena Munteanu, reprezentant restaurant: „Se simte că este foarte cald, toată lumea caută să stea la terase. Sunt şi foarte mulţi turişti străini”.

Raluca şi Sofia locuiesc în Cipru, dar weekendul acesta au vizitat Brașovul: „Suntem surprinşi de frumuseţea oraşului! Nu doar vremea minunată, dar şi copacii, verdeaţa, că în Cipru nu e atât de verde!”

Şi pleacă de aici cu un gând măreţ.

E foarte frumos şi mama mea a zis că poate o să ne mutăm aici, şi eu zic că poate da. Aici e mai frumos ca în Cipru, sigur!”, spune Sofia

Florentina este zilele acestea ghidul unui grup din Italia:„Au venit să viziteze castelul Peleş, frumoasa piaţă din Braşov, după vom merge către Bran, e un tur de o zi.”

Cei care au vrut să fugă de vuietul oraşului au ales să se plimbe pe aleea de sub Tâmpa, unde a fost linişte şi răcoare.

Femeie: „Am venit cu trenul pentru o plimbare de o zi. Ne-am urcat de dimineaţă, ne întoarcem diseară, am mâncat ceva bun.”

Urcarea cu telegondola pe muntele Tâmpa costă 30 lei pentru adulți și 20 de lei pentru copii.