Acasă Social Brașovul înregistrează cel mai semnificativ avans în materie de prețuri în rândul...

Brașovul înregistrează cel mai semnificativ avans în materie de prețuri în rândul principalelor piețe rezidențiale din țară

0

Brașovul înregistrează cel mai semnificativ avans din ultimul an în materie de prețuri în rândul principalelor piețe rezidențiale din țară.

Cea mai semnificativă majorare înregistrată la nivelul prețurilor în rândul celor mai mari piețe rezidențiale din țară s-a putut observa în ultimele 12 luni în Brașov. Scumpiri cu 15% au adus prețul mediu solicitat pentru apartamentele de pe piața rezidențială de la poalele Tâmpei de la 1.580 euro/mp util în februarie 2023 la 1.815 euro/mp util la sfârșitul lunii trecute.

Media în cazul locuințelor noi se situează, însă, la un nivel mult mai înalt, aproape de 2.110 euro/mp util, conform Indicelui Imobiliare.ro.

Perioada de vânzare a apartamentelor din Brașov s-a menținut din 2020 și până la jumătatea lui 2022 constantă, pentru ca apoi să vedem o creștere accelerată până la jumătatea anului trecut când proprietarii aveau nevoie de circa 80 de zile pentru identificarea cumpărătorilor. Ultimele două trimestre au marcat însă scăderi la acest capitol, durata necesară pentru vânzarea unui apartament în Brașov fiind de circa două luni.