Acasă Administrativ Brașovenii s-au înghesuit la pașapoarte în februarie

Brașovenii s-au înghesuit la pașapoarte în februarie

0

3732 cereri de eliberare a paşapoartelor (cu 304 mai multe cereri depuse comparativ cu luna ianuarie 2023) au fost depuse la ghișeul de primiri cereri al Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Braşov în luna februarie a anului curent, dintre care:

3615 solicitări pentru paşapoarte simple electronice;
117 solicitări pentru paşapoarte simple temporare.

„De asemenea, au fost preluate, prin intermediul misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale României în străinătate, 1053 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice (+258 față de luna precedentă).

În total, în luna februarie 2023, au fost analizate şi soluţionate 4785 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice şi simple temporare (+562 față de luna precedentă).

În perioada menționată au fost eliberate, prin intermediul ghișeului de eliberări de la sediul S.P.C.P. Brașov, 4362 paşapoarte (+633 față de luna precedentă) și au fost livrate la domiciliu, prin curier, un număr de 690 pașapoarte (+56 față de luna precedentă).

În luna februarie 2023 s-au înregistrat şi soluţionat 341 cereri din partea cetățenilor români cu domiciliul în străinătate (+59 față de luna ianuarie 2023), din care:
36 cereri primite la ghişeu;
305 cereri primite de la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate.

De asemenea, au fost eliberate 29 adeverinţe pentru cetăţenii români care doresc să desfăşoare în mod legal activităţi lucrative în străinătate şi nu au suspendat dreptul la libera circulaţie în străinătate (-6 față de luna precedentă).” a declarat Instituția Prefectului Județului Brașov.

Imagine din arhivă.