Acasă Social Brașov, gazda Conferinței EDU.DUAL

Brașov, gazda Conferinței EDU.DUAL

0

Astăzi, 17 noiembrie 2023, a început desfășurarea cele de-a doua ediții a Conferinței EDU.DUAL – Relevanța practicii în formarea profesională.

La această conferință, desfășurată în perioada 17-18 noiembrie, sunt peste 200 de participanți din țară și din străinătate, reprezentanți ai mediului de afaceri, universități, colegii profesionale și tehnice, autorități publice locale și centrale, precum și alți invitați interesați de tematica conferinței.

Obiectivul conferinței este de a răspunde nevoii de informare și de expertiză în implementarea unor proiecte pentru construirea infrastructurii necesare implementării rutei complete de învățământ dual, liceu – universitate, o noutate pentru România.

De aceea, Primăria Brașov a invitat experți din Elveția, Germania și de la Ministerul Educației, pentru a sprijini cele 16 consorții care au obținut finanțare prin PNRR pentru a implementa aceste proiecte până la sfârșitul anului 2026.

,,Este o conferință foarte importantă și prin prisma faptului că este pentru prima data când reprezentanții tuturor consorțiilor regionale pentru învățământ dual se găsesc în același loc, și este extrem de importantă colaborarea dintre aceștia și schimbul de bune practici, pentru că ne aflăm la un început de drum. Ministerul Educație are o țintă ambițioasă,  ca într-o perioadă de timp relativ îndepărtată, dar în realitate, foarte presantă, până în 2029, tot ce înseamnă învățământ tehnologic în România să se desfășoare în sistem dual. Asta înseamnă mai mult de jumătate dintre copiii de liceu  din România”, a precizat Sorin Ion, secretar de stat pentru învățământ preuniversitar în Ministerul Educației.

 

Articolul precedentCum se vor acorda ajutoarele pentru încălzirea locuințelor în sezonul rece 2023-2024
Articolul următorFundația Conservation Carpathia câștigă prestigiosul premiu BAMBI pentru proiectul de conservare din Munții Făgăraș