Acasă Sănătate-Educație Brașov: 3.999 de absolvenți de gimnaziu au susținut proba la matematică. Când...

Brașov: 3.999 de absolvenți de gimnaziu au susținut proba la matematică. Când se vor afișa rezultatele

0

3.999 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Brașov au participat astăzi, 16 iunie, la cea de-a doua probă a Evaluării Naționale, Matematica.

Numărul absenților a crescut cu 15 față de prima probă, ajungând la 118. Examenul a decurs în condiții normale, nefiind semnalate incidente. Niciun candidat nu a fost eliminat din examen pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică vor fi publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Ultima probă, cea la Limba și literatura maternă, va fi susținută vineri, 17 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maghiară sau germană.

Primele rezultate vor fi afișate anonimizat joi, 23 iunie, până la ora 14:00, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal.

Contestațiile vor putea fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

Rezultatele finale, după reevaluarea lucrărilor ale căror rezultate au fost contestate, vor fi afișate în 30 iunie.