Acasă National ”Bengosul” din Parlament a prins CURAJ: ”Asta-i biserica sfinților arhangheli Coliban și...

”Bengosul” din Parlament a prins CURAJ: ”Asta-i biserica sfinților arhangheli Coliban și Darău”

0

USR pe tobogan! Aleșii locali ar pleca la Cioloș, dar își pierd mandatul.

Deputatul Tudor Benga a ieșit la atac. Chiar dacă e acuzat de colegii săi de partid că este un parlamentar ”puturos” și că doar scrie pe facebook și cam atât, nimic concret, useristul a început să prezinte cum stă treaba la nivel de Brașov cu echipa ”CURAJ”. Parlamentarul anunță plecări masive din USR ale aleșilor locali, dar din toamna-iarna 2023. Lucru logic pentru orice român care are habar de politică. Este firesc ca până atunci să stea cuminți pentru a nu pierde mandatul, nu de alta, dar sunt mulți care au ajuns pe funcții, iar dacă pleacă s-a dus totul la vale, rămân fără nimic. Este și cazul lui Tudor Benga, care deși nu are rezultate extraordinare în Parlament, continuă să se ”lipească” pe listă, probabil obișnuit cu acest confort și cu salariul bunicel.Altfel, ar pleca la privat. Că doar nu stă acolo pentru binele românilor 🙂
Înțeleg de la colegi „pe surse” că se contemplă și niscaiva „sesizări” la adresa mea ceea ce este foarte amuzant. Și vă dau detaliile astea fiindcă haosul prin care trece începând de ieri și în care se va afunda de acum înainte partidul pleacă în primul rând de la cantitatea enormă de ipocrizie și duplicitate care s-a adunat în rândul leadership-ului în ultimii ani.
Băieții ăștia care au pus tunurile pe mine la Brașov sunt liderii faimoasei echipe Curaj. Adică ăia care înfierează public, inclusiv printr-un comunicat de presă publicat azi, toate metehnele echipei Barna, dar care în interiorul filialei Brașov folosesc întreg arsenalul de luptă internă ghino-barnist: sesizări, suspendări, sancțiuni, etc bașca tot soiul de alte cumetreli. Sunt ăștia puri și imaculați care-i condamnă public pe drulo-barnisti din două în două săptămâni dar care m-au sancționat pe mine intern în filială în noiembrie 2019 fiindcă i-am cerut demisia lui Barna după eșecul de la prezidențiale. Asta-i biserica sfinților arhangheli Coliban și Darău și e important să puteți vizualiza la modul general geografia sucelilor de interes din partidul altfel pentru a aprecia corect ceea ce urmează mai departe pentru USRPLUS și electoratul reformist din țara asta.
În mod evident din toată povestea asta cine iese întărit in clipa asta este leadershipul ghino-barnist al USR. Însă e o victorie pirica fiindcă de aici pe mai departe nu urmează doar obișnuita suită de scandaluri publice, ci și un șir constant de transferuri de jucători.
În primă fază îl vor urma pe Ciolos doar câțiva parlamentari ex-PLUS. Însă în toamnă, după Congres, după ce Ghinea va avea dezlegare de la Drula să le rupă capul celor din Curaj, vor urma vitejii ăștia orientați despre care vă povesteam în primele două paragrafe de mai sus. Nu toți deodată ci etapizat. Iar mai apoi, după congresul de BN din toamna 2023 o nouă șarja. Finalmente, în iarna 2023-2024 va începe migrația aleșilor locali: aceia nu pot pleca acum fiindcă își pierd mandatele, dar mulți vor pleca în buza alegerilor.
În ce mă privește voi face ceea ce am făcut tot timpul: mă voi lupta pentru un partid care să aibă ca fundație competiția deschisă, votul universal și controlul dinspre bază spre vârf. Eu nu cred în lideri providențiali eu cred în mecanisme corecte, instituții de „checks and balances” și „stat de drept” inclusiv în interiorul partidelor. Se mai poate treaba asta în USR? Judecând după istoria ultimilor 3 ani am dubii mari. Va exista asa ceva în Reper? Habar n-am, dar istoria construcției PLUS sugerează mai degrabă că nu”, a scris Tudor Benga pe pagina sa de facebook.
sursa foto: facebook