Acasă Social Beat criță și fără permis, a intrat cu mașina furată într-un cap...

Beat criță și fără permis, a intrat cu mașina furată într-un cap de pod

0

Polițiștii brașoveni efectuează acte de urmărire penală după ce, la data de 25.01.2023, au efectuat semnal de oprire unui autovehicul condus pe o stradă, din localitatea Apața, județul Brașov.

Întrucât conducătorul autovehiculului nu s-a conformat semnalelor efectuate de polițiști și a încercat să se sustragă controlului, polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului în cauză, iar datorită vitezei cu care acesta rula, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de mers și s-a izbit de un cap de pod.

Astfel, s-a stabilit că cel urmărit este un tânăr de 18 ani, fără să fie posesor de permis de conducere, iar în urma efectuării unui test pentru stabilirea alcoolemiei din oeganism, aparatul a arătat o valoare de 1.05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările efectuate în cauză au arătat faptul că tânărul ar fi sustras autovehiculul condus din localitatea Belin, în timp ce se afla parcat în fața unui imobil.

Față de cele stabilite, s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substațe” și ”furt calificat în scop de folosință”.

De asemenea, prin ordonață s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a conducătorului auto depistat și introducerea cestuia în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov

Dosarul astfel constituit este instrumentat sub coordonarea unui procuror de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.