Acasă Sănătate-Educație BCR și Fundația Conservation Carpathia parteneriat strategic, pe 5 ani, pentru dezvoltarea...

BCR și Fundația Conservation Carpathia parteneriat strategic, pe 5 ani, pentru dezvoltarea proiectelor de educație în zona Munților Făgăraș

0

Banca Comercială Română (BCR) și Fundația Conservation Carpathia au semnat un parteneriat strategic prin care își propun să contribuie la dezvoltarea comunităților din zona Munților Făgăraș prin proiecte de educație de mediu și financiară.

Parteneriatul își propune să acționeze pentru a crește și dezvolta mai multe puncte-cheie pentru comunitate și are următorii piloni:

  1. Educație:
  • BCR susține funcționarea Centrului de Activități și Explorare a Naturii Richita, a Fundației Conservation Carpathia, facilitând astfel accesul gratuit al grupurilor de copii din comunitățile din zona Munților Făgăraș la programele desfășurate aici.
  • Centrul Richita a fost deschis în 2021, este situat în inima pădurii, în zona Rucăr, și oferă copiilor cele mai bune condiții pentru a descoperi natura. Activitățile se desfășoară preponderent în natură, pe tot parcursul anului, iar angajații permanenți și educatorii pentru natură special pregătiți provin din comunitățile din jurul Munților Făgăraș.
  • Centrul este un model de dezvoltare sustenabilă atât datorită conținutului programelor livrate, cât și pentru contribuția la dezvoltarea comunității prin locurile de muncă create și prin faptul că folosește produsele și serviciile locale, generând venituri comunității.
  • Până acum, aproximativ 1.000 de copii au beneficiat de programele educaționale derulate în Centrul de Activități și Explorare a Naturii Richita.
  • Totodată, BCR, prin programul național Școala de Bani, contribuie la îmbunătățirea cunoștințelor financiare a a comunităților din jurul Munților Făgăraș. Până în prezent, au fost desfășurate ateliere pentru aproximativ 700 de copii din județele Brașov și Sibiu, urmând ca prin intermediul parteneriatului, să se extindă și la nivelul județului Argeș.
  1. Financiar: BCR se alătură demersurilor Fundației Conservation Carpathia de conservare și creare a celui mai mare parc național acoperit de păduri din Munții Făgăraș și implementează în platforma de digital banking George un buton special de donații. Astfel, cei care utilizează platforma pot contribui la eforturile fundației de conservare, reconstrucție ecologică și proiecte pentru comunități.                 

Împreună cu partenerii noștri, ne propunem să contribuim la dezvoltarea comunităților din zona Munților Făgăraș atât din punct de vedere social, cât și ecologic. Misiunea noastră, prin Școala de Bani, este să-i sprijinim pe români să-și gestioneze mai bine și mai eficient resursele, pentru un trai echilibrat și prosper. Ne bucurăm să putem aduce aceste valori și în Munții Carpați și să contribuim în același timp la conservarea biodiversității.” a trasnmis Nicoleta Deliu-Pașol, Director Comunicare & CSR BCR

„Educația este primul și unul dintre cei mai importanți pași pe care-i putem face pentru natură. Deși pare firesc și simplu, avem nevoie de un ghidaj pentru a înțelege importanța naturii, a o cunoaște și a ne apropia de aceasta. Prin programele de educație dezvoltate de Fundația Conservation Carpathia ajutăm copiii din jurul Munților Făgăraș să devină ambasadori pentru natură și punem totodată bazele unui model de dezvoltare sustenabilă a generațiilor viitoare. În plus, programele precum Junior Rangers le oferă copiilor din zonă o perspectivă pe termen lung pentru un loc de muncă acasă. Ne bucurăm să avem alături un partener de încredere și sperăm să identificăm și soluțiile pentru dezvoltarea unui nou centru de educație pentru natură în zona Munților Făgăraș.” , a adăugat Ioana Duică, Specialist Programe Educație, Fundația Conservation Carpathia

Pe lângă aceste inițiative, Banca Comercială Română (BCR) își propune să susțină Fundația Conservation Carpathia în construcția celui de-al doilea centru educațional în zona Munților Făgăraș. Compania va oferi suport prin identificarea și accesarea de granturi financiare din programe naționale și internaționale, cu implicarea echipei specializate în programe de finanțare din cadrul băncii.

În paralel, se vor iniția și derula campanii de strângere de fonduri de la clienții persoane fizice și juridice ale băncii, cu sprijinul echipei de CSR și digital banking. Colaborarea dintre Banca Comercială Română (BCR) și Fundația Conservation Carpathia se va întinde pe o durată de cel puțin 5 ani.