Acasă Actualitate Bărbați reținuți după ce au incendiat un autoturism

Bărbați reținuți după ce au incendiat un autoturism

0

Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Brașov au dispus reținerea a două persoane, bănuite că ar incendiat un autovehicul la începutul acestei luni, în municipiul Brașov.

Astfel, la data de 21.02.2023, polițiștii au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară la adresa a doi bărbați, domiciliați în municipiul Brașov și stațiunea Predeal, care ar fi bănuite de faptul că ar fi distrus un autovehicul, prin incendiul pe care aceștia l-ar fi provocat în noaptea de 03.02.2023.

Ancheta făcută de polițiști în acest caz a arătat că, în jurul orei 02.00 dimineața bărbații s-ar fi deplasat cu fețele acoperite în zona unde se afla autovehiculul parcat și, în timp ce unul dintre suspecți asigura zona pentru a nu fi descoperiți, celălalt bărbat a aruncat cu un lichid inflamabil pe autovehicul, apoi i-ar fi dat foc.

Prin ordonanța organelor de cercetare penală s-a dispus continuarea cercetărilor față de bărbații bănuiți de săvârșirea faptei, unul de 42 de ani, din municipiul Brașov pentru savârșirea infracțiunii de distrugere și celălalt, de 31 de ani, din orașul Predeal, care este cercetat pentru infracțiunea de complicitate la distrugere.

Față de cei doi suspecți s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov.

 

În data de 3.02.2023, în jurul orei 02:00 noaptea, două persoane de sex masculin, având fețele acoperite, au incendiat un autoturism parcat pe o stradă din cartierul Tractorul din municipiul Brașov prin aruncarea de lichid inflamabil pe acesta, provocând astfel arderea în proporție de 60%, precum și o pagubă în cuantum de 7000 euro.

Persoanele în cauză au fost reținute pentru 24 de ore.
La data de 22 februarie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov a dispus arestarea preventivă a celor două persoane pentru 30 de zile.

Actele de urmărire penală au fost realizate de Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Brașov, sub supravegherea și coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Facem precizarea că faza urmăririi penale are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existența infracțiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârșit o infracțiune și la stabilirea răspunderii penale a acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată.
De asemenea, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat presupune existența unei suspiciuni rezonabile, pe bază de probe, cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de către o persoană și nu este de natură a răsturna prezumția de nevinovăție.” se arată în comunicatul dat publicității de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov.