În Comisia pentru Antreprenoriat și Turism s-a discutat marți, proiectul de Lege privind înființarea și funcționarea Punctelor Gastronomice Locale. Inițiativa a primit aviz pozitiv.
”Am avizat pozitiv astăzi, în Comisia pentru antreprenoriat şi turism, un Proiect de Lege pentru înființarea și funcționarea Punctelor Gastronomice Locale, menite să sprijine turismul rural, în special pe cel gastronomic.
Punctele Gastronomice Locale sunt un factor important pentru asigurarea serviciilor de bază necesare turismului rural. În România, unde economia rurală este afectată de schimbarea accelerată a societății și unde un procent ridicat din populație este dependentă de agricultură, turismul activ și cel rural pot ajuta la diversificarea economiei rurale.
Aceste tipuri de turism, aflate într-o continuă dezvoltare, creează noi locuri de muncă, protejează și sporesc cultura locală și tradițiile.
România are o bogăție impresionantă de resurse naturale, o viață rurală bogată în meșteșuguri, muzică tradițională și mâncare locală, precum și o moștenire rurală excepțională reprezentată de construcții tradiționale, biserici, stâne, mori și altele.
Aceste elemente, combinate cu activitățile tradiționale rurale, reprezintă baza pentru dezvoltarea unui turism rural de succes”, a declarat dr. Cristina Vecerdi, deputat PNL de Brașov.