Acasă Parlamentar de Brașov Aviz pozitiv pentru proiectul de LEGE privind înființarea și funcționarea Punctelor Gastronomice...

Aviz pozitiv pentru proiectul de LEGE privind înființarea și funcționarea Punctelor Gastronomice Locale

0
În Comisia pentru Antreprenoriat și Turism s-a discutat marți, proiectul de Lege privind înființarea și funcționarea Punctelor Gastronomice Locale. Inițiativa a primit aviz pozitiv.
Am avizat pozitiv astăzi, în Comisia pentru antreprenoriat şi turism, un Proiect de Lege pentru înființarea și funcționarea Punctelor Gastronomice Locale, menite să sprijine turismul rural, în special pe cel gastronomic.
Punctele Gastronomice Locale sunt un factor important pentru asigurarea serviciilor de bază necesare turismului rural. În România, unde economia rurală este afectată de schimbarea accelerată a societății și unde un procent ridicat din populație este dependentă de agricultură, turismul activ și cel rural pot ajuta la diversificarea economiei rurale.
Aceste tipuri de turism, aflate într-o continuă dezvoltare, creează noi locuri de muncă, protejează și sporesc cultura locală și tradițiile.
România are o bogăție impresionantă de resurse naturale, o viață rurală bogată în meșteșuguri, muzică tradițională și mâncare locală, precum și o moștenire rurală excepțională reprezentată de construcții tradiționale, biserici, stâne, mori și altele.
Aceste elemente, combinate cu activitățile tradiționale rurale, reprezintă baza pentru dezvoltarea unui turism rural de succes”, a declarat dr. Cristina Vecerdi, deputat PNL de Brașov.
Articolul precedentLiberalii au depus o inițiativă prin care vor să interzică prin LEGE sponsorizarea de către operatorii din domeniul jocurilor de noroc în cadrul programelor televizate pentru copii
Articolul următorEi sunt câștigătorii concursului foto ”Brașovul în detalii” (FOTO)
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.