Acasă Actualitate Autolaboratorul din dotarea APM Braşov a fost pus în funcțiune

Autolaboratorul din dotarea APM Braşov a fost pus în funcțiune

0

Biroul de Presă APM Brașov a transmis astăzi că autolaboratorul furnizat de Ministerul Mediului. Apelor și Pădurilor, aflat în custodia Agentiei pentru Protectia Mediului Brasov, a fost pus în funcțiune începând cu data de 28 august în Triaj.

Autolaboratorul a putut fi amplasat după ce s-au efectuat lucrările de asfaltare in prona terminalului RATBV, deoarece aceste lucrări efectuate în paralel cu monitorizarea ar fi influentat rezultatele măsurătorilor. Pe amplasament, municipalitatea a asigurat bransamentul energie electrica, cu o putere de 220 KWh, iar Politia Locală a fost notificată pentru a intensifica patrularea în zonă.

Autolaboratorul este dotat cu echipamente pentru masurarea concentrațiilor poluanților în aerul inconjurător.

Avand in vedere că la APM Braşov a fost inregistrată o sesizare urgentă din partea Primăriei Oraşului Victoria, referitoare la existenta unor mirosuri cu intensitate maximă în această perioadă şi care creează un disconfort olfactiv cetăţenilor, autolaboratorul va fi mutat in orasul Victoria, urmând ca după o săptămână de monitorizare a calității aerului din oraș, să fie readus in municipiul Braşov, pe termen nelimitat, şi amplasat în zonele sensibile identificate de catre Primăria Municipiului Braşov.

Scopul achizitiei autolaboratorului este creşterea gradului de măsurare şi de informare a publicului cu privire la calitatea aerului înconjurător, astfel încât autoritățile locale de mediu să se mobilizeze pentru a evalua un episod de poluare sau o poluare accidentală.

Articolul precedentÎntâlnire Națională Mercedes Clasic la Brașov
Articolul următorCirculație închisă temporar pe Transfăgărășan