Acasă Actualitate AUR Brașov: „Antreprenorii brașoveni sunt batjocoriți de instituțiile statului român și de...

AUR Brașov: „Antreprenorii brașoveni sunt batjocoriți de instituțiile statului român și de aleșii locali”

0

AUR Braşov critică tupeul şi neruşinarea de care dau dovadă reprezentanţii Consiliului Local Braşov în relație cu mediul de afaceri braşovean. Potrivit acestora, reprezentanţii PSD, PNL şi USR nu sprijină mediul antreprenorial, ba din contră, caută tot felul de modalităţi prin care să îi pună piedici și să ia bani mai mulți de micii întreprinzători locali.

AUR Braşov atrage atenţia că majoritatea consilierilor locali din Braşov acționează, asemenea celor din guvernarea PSD-PNL, împotriva intereselor cetăţenilor şi ale mediului de afaceri. Cel mai bun exemplu fiind cel legat de prezenţa Braşovului la expoziția Expo Real 2023 de la Munchen, Germania, un eveniment extrem de important pentru atragerea de investitori și turişti în municipiul şi județul nostru. Potrivit AUR, în primă fază consilierii locali nu au fost de acord cu prezenţa la expoziția Expo Real 2023 Munchen. Abia în al doisprezecelea ceas şi după nemulţumirile manifestate de către opinia publică braşoveană şi mediul de afaceri, Consiliul Local a decis să revină asupra decizie. Însă, stupoare: vor ca prezenţa la acest eveniment internaţional să fie susţinută financiar inclusiv de reprezentanţii mediului de afaceri local.

Pe scurt, situaţia a stat astfel: initial prezenţa la Expo Real 2023 nu a trecut la vot în Consiliul Local. Consilierii PNL şi PSD s-au abţinut să voteze. Ori nu știu că o abţinere este egală cu un vot contra, ori au făcut-o intenționat pentru ca Braşovul să rateze această oportunitate. Nici măcar nu s-au deranjat să iasă public şi să justifice de ce nu sunt de acord ca oraşul nostru să fie prezent la un eveniment de anvergură internaţională și extrem de important pentru mediul de afaceri local.

Este evident că ei nu înteleg că Braşovul are nevoie de investiții, iar mediul de afaceri braşovean are nevoie de parteneri de afaceri. Fie că vorbim despre fabrici, companii de IT, companii de construcții, angajaţii acestora sunt cei care consumă produsele şi apelează la serviciile micilor întreprinzători locali.

Pentru a exista avem nevoie de aceste investiţii mari, iar Expo Real 2023 este o oportunitate în acest sens. Într-un final au votat pentru acest proiect, dar nu oricum: vor ca mediul de afaceri braşovean să susţină financiar proiectul. O mare neruşinare! Braşovul are bugetul necesar pentru un asemenea eveniment, fără a fi nevoie să mai tragă nişte bani de la antreprenori.

„Mediul privat susţine peste 85% din bugetul local. Marea majoritate a banilor pe care îi cheltuiți sau ar trebui să îi cheltuiți pentru grădinițe, școli, drumuri, parcuri, salubritate,  vin de la antreprenorii locali. Să vă fie ruşine pentru tupeul de a le cere tot acestora bani pentru un demers firesc pentru orice oraș care înţelege care îi sunt prioritățile pentru dezvoltare! Alegerile de anul viitor vor reprezenta un punct de cotitură pentru Braşov, pentru viitorul oraşului şi al judeţului. Trebuie să alegem în funcții publice doar oameni cărora să le pese de Braşov, de locuitorii săi, dar şi de mediul de afaceri local. După alegerile de anul viitor, AUR va avea un cuvânt important de spus la nivel de administrație și va susţine şi încuraja dezvoltarea unui mediu economic sănătos si sustenabil.”, a declarat AUR Brașov.