Acasă Administrativ Au început lucrările de infrastructură rutieră în Stupinii Prejmerului

Au început lucrările de infrastructură rutieră în Stupinii Prejmerului

0

S-au demarat lucrările de realizare pentru infrastructura rutieră în Stupinii Prejmerului, pe străzile Școlii, Col.Stelian Rechițean, Poienii, urmând Str. Bisericii

Lucrările de excavație pentru pregătirea terasamentului pentru structura rutieră au fost finalizate. Pentru solul instabil, a fost necesară o procedură tehnică suplimentară DE STABILIZARE MECANICA ÎN SITU CU LIANT HIDRAULIC. Astăzi vor fi realizate probe, urmând ca de pe 14 august, să fie demarată lucrarea propriu-zisă.

„Începând cu momentul răspândirii liantului pe suprafața ce urmează a fi îmbunătățită, și timp de  maxim 7 zile după finalizarea activităților, ESTE INTERZIS TRAFICUL RUTIER DE ORICE CATEGORIE, pentru a nu periclita calitatea suprafețeI stabilizate.

Îmbunătățirea mecanică prin adaos de liant hidraulic presupune o reacție chimică prin adaos de apa, care se comporta similar cu reacția chimică a unui beton proaspăt, având nevoie de o perioadă de 7 zile pentru atingerea rezistențelor la compresiunea proiectată.

Dupa consumarea celor 7 zile calendaristice, se va așterne fundația de balast care va putea fi utilizată de catre orice tip de autovehicul.”, a transmis Primarul comunei Prejmer, Apafi Mihai – Florin.

 

 

Articolul precedentMinistrul Mediului vine mâine la Brașov
Articolul următorMuncipiul Săcele a obținut 2.594.200 lei pentru implementarea unui sistem informatic integrat