Se apropie Înălțarea, sărbătoare importantă în rândul creștinilor cu ocazia căreia, conform tradiției, se înroșesc ouăle. În acest sens, pentru a veni în sprijinul consumatorilor, InfoCons a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip vopsea de ouă.
În total au fost analizate 61 de produse, de la următorii producători/distribuitori:
Oetker RO SRL
Secom Onix Impex SRL
Atifco Fine Food
Hometex SRL
Omnicolor Vertrieb GmbH
Brauns-Heitmann GmbH &Co.
Ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat :
Din punctul de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în vopseaua de ouă:
98,36% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari)
Numericul de aditivi alimentari variază între 0 – 11:
11,48% din produse au în compoziție 11 E-uri
9,84% din produse au în compoziție 10 E-uri
16,39% din produse au în compoziție 9 E-uri
11,48% din produse au în compoziție 8 E-uri
1,64% din produse au în compoziție 7 E-uri
14,75% din produse au în compoziție 6 E-uri
1,64% din produse au în compoziție 5 E-uri
13,11% din produse au în compoziție 4 E-uri
3,28% din produse au în compoziție 3 E-uri
9,84% din produse au în compoziție 2 E-uri
4,92% din produse au în compoziție 1 aditiv alimentar
1,64% din produse nu au în compoziție E-uri
Din punctul de vedere al produselor ce conțin aditivi alimentari regăsiți frecvent situația se prezintă astfel:
65,57% dintre produsele studiate au avut în componență acid lactic (E270);
63,93% dintre produsele studiate au avut în componență azorubina (E122);
54,10% dintre produsele studiate au avut în componență benzoat de sodiu (E211);