Acasă National Atacuri speculative pe piața tranzacționării energiei?

Atacuri speculative pe piața tranzacționării energiei?

0
În ultimele zile au fost observate pe piața tranzacționării energiei  diferențe anormale între prețul mediu ponderat practicat de producători și valoarea cu care energia se vinde în piață. Premierul Nicolae Ciucă a solicitat o serie de controale.
”Am solicitat o serie de controale pe piața tranzacționării energiei, pentru a se vedea dacă, în ultimele zile, au avut loc atacuri speculative care au urmărit majorări nejustificate ale prețurilor. Experți din cadrul Consiliului Concurenței, Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), OPCOM, Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) și din partea Ministerului Energiei vor investiga aceste fluctuații neobișnuite.
Mai exact, s-au înregistrat diferențe anormale între prețul mediu ponderat practicat de producători și valoarea cu care energia se vinde în piață. Analiștii din domeniu se așteptau ca ultima ședință de tranzacționare să fie una cu prețuri în scădere, nicidecum în creștere. Dacă vom descoperi că a fost vorba despre un atac speculativ pe piață, instituțiile abilitate vor lua măsurile care se impun.” se arată într-o postare pe pagina de Facebook a prim-ministrului, Nicolae Ionel Ciucă.