Acasă Sănătate-Educație Asta înseamnă prevenție! Evenimentul antidrog organizat de către IPJ Brașov, un adevărat...

Asta înseamnă prevenție! Evenimentul antidrog organizat de către IPJ Brașov, un adevărat succes!(FOTO)

Sală arhiplină! Felicitări organizatorilor!

Dacă cei care ar trebui să lucreze la capitolul prevenție se mulțumesc doar să meargă prin școli și să împartă pliante, ieri, la Brașov s-a întâmplat cu totul altceva. A avut loc prevenție în adevăratul sens al cuvântului, cu oameni efectiv implicați.

Unul dintre aceștia este agentul șef de poliție Daniel Zontea,cel care, prin IPJ Brașov a organizat vineri 17 noiembrie, la Universitatea Transilvania din Brașov, prima conferință din anul 2023 – intitulată _*”LIBERTATEA ESTE SUFICIENTĂ”*_, organizată  *Inspectoratul de Poliție Județean Brașov.

Un real succes!

Peste 500 de adolescenți au luat parte la evenimentul ce a avut loc în _Aula Universității „Transilvania”_, unde participanții au depășit cu mult capacitatea sălii.

Evenimentul a adus în prim-plan voci remarcabile, cunoscute în rândul tinerilor precum:
Andrei Ștefan – speaker, Asociația Teen Challenge România;
Ilieș Sergiu Ionuț, speaker, „STOP DROGURI, ALEGE VIAȚA!”;
Grama Imola – speaker, coordonator;
Neamțu Alexei – speaker, Asociația Teen Challenge România;
Popa Mihnea-Andrei – speaker, student Psihologie;
Codoiu Radu Robert- Speaker, sportiv, împărtășește stilul de viață sănătos.

Acești vorbitori speciali și-au împărtășit poveștile de viață captivante, bazate pe emoții, trăiri, suferințe și drame trăite în contextul consumului de droguri, care s-au reflectat activ în privirile auditoriului.

Fiecare dintre ei a adus o perspectivă unică, contribuind la crearea unei atmosfere de învățare și sensibilizare în rândul celor prezenți.

Conferința a fost moderată de Daniel Zontea, purtătorul de cuvânt al I.P.J. Brașov, care a coordonat discuțiile și interacțiunile dintre participanții de pe scenă și tinerii din sală.

Într-un cadru deschis și interactiv, speakerii au abordat subiecte legate de consumul de droguri și au răspuns întrebărilor adolescenților și profesorilor.

De asemenea, I.P.J. Brașov a anunțat canalele de comunicare directă și interactivă, informații disponibile pe site-ul instituției, unde tinerii pot accesa resurse educaționale și alte date utile privind prevenirea consumului de droguri.

Această inițiativă se încadrează în eforturile continue ale Inspectoratului de Poliție Județean Brașov pentru a sprijini educația și conștientizarea în rândul tinerilor pe acest segment.

Menționăm că tinerii prezenți în sală au provenit atât din școlile municipiului Brașov, din liceele aflate în alte localități din județ, dar și studenți ai facultăților Universității „Transilvania”, din Brașov, subliniind angajamentul instituției de a ajunge la un public cât mai divers și extins.

Această inițiativă a Poliției Brașov reprezintă un pas semnificativ în abordarea și conștientizarea problemelor legate de consumul de droguri, contribuind la promovarea unui stil de viață sănătos și la prevenirea comportamentelor periculoase.

Inspectoratul de Poliție Județean Brașov rămâne angajat în colaborarea cu societatea pentru asigurarea protecției și bunăstării tinerilor.

Păcat că reprezentanții presei nu au binevoit să participe, mai ales că este un subiect destul de delicat, iar drogurile au făcut victime și la Brașov…