Acasă Social Asigurările RCA se schimbă radical. „Atunci când există o daună, aceasta să...

Asigurările RCA se schimbă radical. „Atunci când există o daună, aceasta să fie reparată într-un service autorizat, nu în spatele blocului”

0

După falimentele răsunătoare din asigurări, piaţa RCA se pregăteşte de schimbări majore. Şoferii îşi vor putea repara maşinile în regie proprie doar în limita a 400 de euro. În plus, amenzile din trafic vor scumpi poliţa obligatorie Proiectul, care vine şi cu alte noutăţi, a trecut azi de votul Senatului.

În fiecare an, 50% dintre păgubiţi își repară autoturismele în regie proprie, cu banii primiţi de la firmele de asigurare. În noua lege RCA, plafonul este limitat la 400 de euro.

„Atunci când există o daună, aceasta să fie reparată într-un service autorizat, nu în spatele blocului, nu cu nea Gigi, nu tu singur, dai doua ciocane şi ai rezolvat problema. Aceste sume să fie fiscalizate. Nu în spatele blocului, că acolo se lucrează la negru.”, a declarat Daniel Zamfir, senator.

Sunt şi modificări care vor scumpi poliţele. Şoferii care rămân fără permis o perioadă vor plăti mai mult la RCA. De exemplu, cei care vor fi prinşi că trec pe roşu sau că nu dau prioritate. Acum, sistemul după care se formează tariful ia în calcul un singur criteriu: dacă șoferul a făcut accident sau nu.

Continuă să citești articolul pe observatornews.ro.