Acasă Social Arestat pentru ultraj după ce a agresat unul dintre jandarmii care încerca...

Arestat pentru ultraj după ce a agresat unul dintre jandarmii care încerca să-l imobilizeze

Polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Predeal efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, cu persoană bănuită în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj

 

La data de 25 decembrie a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Predeal au fost sesizați cu privire la faptul că, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe Pârtia Clăbucet, din Predeal, un echipaj din cadrul Postului de Jandarmeriei Montană Predeal a observat un bărbat care încălca prevederile legale cu privire la amenajarea, omologarea și exploatarea pârtiilor.

Astfel, cu scopul de a-l trage la răspundere pentru faptele comise, echipajul de jandarmerie a încercat să-l interpeleze pe bărbat, însă acesta a încercat să se sustragă. Ulterior, după ce a fost încătușat, întrucât bărbatul a refuzat să coopereze și să se legitimeze, a fost condus la sediul Jandarmeriei Montante.

Pe parcursul interacținuii, atât în momentul încătușării, cât și la sediul unității, bărbatul a adoptat o atitudine recalcitrantă, a ripostat și a agresat unul dintre jandarmi implicați în imobilizarea sa, provocăndu-i acestuia leziuni care necesită îngrijiri medicale.

Astfel, după ce a fost identificat, bărbatul agresiv, în vârstă de 32 de ani, a fost reținut și introdus în cadrul Centrul de Reținere și Arestare Prevenivă din cadrul I.P.J. Braşov, pentru o perioadă de 24 de ore.

În continuare, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Brașov, a formulat propunerea de arestare preventivă a bărbatului, propunere care a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi.

În cauză, în cadrul dosarului penal deschis pentru săvârșirea infracțiunii de “ultraj”, cercetările sunt desfășurate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov și de Poliția Stațiunii Predeal, cu delegarea procurorului competent.