Acasă Local Aproape 8.5 milioane de lei pentru extinderea și modernizarea rețelei de canalizare...

Aproape 8.5 milioane de lei pentru extinderea și modernizarea rețelei de canalizare menajeră din cartierul Cernatu-Săcele

0
8.413.576 lei finanțare prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny pentru extinderea și modernizarea rețelei de canalizare menajeră din cartierul Cernatu din Săcele. În perioada următoare, se va semna și contractul pentru extinderea și modernizarea rețelei de apă în același cartier.
”Ieri, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, am semnat primul contract de finanțare prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny în valoare de 8.413.576 lei. Este vorba despre proiectul extinderea și modernizarea rețelei de canalizare menajeră din cartierul Cernatu, urmând ca în perioada următoare să semnăm și contractul pentru extinderea și modernizarea rețelei de apă în aceeași zonă.
Cele 9 străzi din cartierul Cernatu care vor beneficia de aceste investiții sunt : Valea Cernatului, Bisericii Române, Mihai Eminescu, Oltului, Luceafărului, Zorilor, Nicolae Nicoleanu, Căprioarei și George Coșbuc.
În perioada următoare, administrația săceleană va începe demersurile privind încheierea contractelor subsecvente în vederea proiectării și a începerii lucrărilor propriu-zise.
Pentru a putea discuta de modernizarea infrastructurii stradale ( asfalt, trotuare), este necesar ca să rezolvăm în primul rând rețelele de apă-canal, mai ales că multe zone din Săcele au fost vitregite zeci de ani de astfel de investiții.Încercăm să identificăm și să accesăm cât mai multe surse de finanțare nerambursabilă care ne vor ajuta să degrevăm bugetul local.” a transmis Virgil Popa, edilul din Săcele.