Acasă Actualitate APM Brașov nu dorește folosirea noului autolaborator în campaniile electorale

APM Brașov nu dorește folosirea noului autolaborator în campaniile electorale

0

Agenția pentru Protecția Mediului Brașov a transmis un comunicat de presă în care vorbește despre motivarea achiziționării autolaboratorului APM. Scopul principal al acestuia este de a măsurara și monitorizara calitatea aerului în municipiul și judetul Brașov.

În ciuda acestui lucru, laboratorul a fost folosit ca mijloc de precampanie electorală, așa cum s-a văzut la Victoria, când autoritățile orașului au făcut fotografii cu autolaboratorul și le-au postat pe retelele de socializare.

„Scopul pentru care a fost achizitionat autolaboratorul APM Brașov este cel de măsurare și monitorizare a calității aerului in municipiul și judetul Brașov, precum și creșterea gradului de  informare a publicului cu privire la calitatea aerului înconjurător.

APM Brașov nu doreste ca acesta să fie folosit ca mijloc de precampanie electorală, așa cum s-a văzut la Victoria, când autoritățile orașului au făcut fotografii cu autolaboratorul și le-au postat pe retelele de socializare, fiind nemultumite de rezultatele măsurării, deși echipamentele cu care este dotat autolaboratorul sunt verificate și calibrate cu gaze etalon specifice poluatorului.

Monitorizarea calității aerului are ca scop urmărirea pe o durată mai mare de timp a anumitor indicatori, in zonele sensibilie, si informarea autorităților abilitate in domeniu cu privire la orice depășire a valorilor limită/concentratiilor maxime admisibile, astfel incăt acestea să se mobilizeze pentru a evalua un episod de poluare sau o poluare accidentală.

Informările de pe anumite grupuri de pe rețelele de socializare nu au la bază informații oficiale furnizate de autoritatea abilitată. Dezideratul APM Brașov este acela de a rezolva problematica calității aerului inconjurător și a sprijini procesul de combatere a poluării aerului și a disconfortului cauzat.

Am solicitat autorităților abilitate adresele de e-mail oficiale, pentru optimizarea fluxului informațional, in vederea transmiterii informărilor rezultate din măsurări in cel mai scurt timp, iar acestea sa poată reactiona in timp real, pe domeniul de competență specific, pentru identificarea poluatorilor și luarea măsurilor corespunzătoare.

RAPORTUL privind ACȚIUNEA DE MONITORIZARE desfășurată de APM Brașov cu laboratorul mobil de monitorizare a calității aerului, amplasat in municipiul Brașov-cartier Triaj, în perioada 7 septembrie – 14 septembrie 2023 este postat pe site-ul APM Brasov, http://apmbv.anpm.ro/web/apm-brasov/calitatea-aerului.”, a transmis biroul de presă al APM Brașov.

Articolul precedentÎntâlnire pe tema calității aerului din municipiul Brașov
Articolul următorAUR lansează platforma „Linia Verde pentru Consulate”