Acasă Social Apartamentele noi continuă să se scumpească. Brașovul își menține poziția de al...

Apartamentele noi continuă să se scumpească. Brașovul își menține poziția de al doilea cel mai scump oraș din țară!

Prețurile apartamentelor noi din orașele mari continuă să crească susținut, cu până la +4% în Timișoara sau Constanța în ultimele 30 de zile, conform datelor Imobiliare.ro. Singura excepție notabilă este Iașiul, unde asistăm la o evoluție contrară celei înregistrate în celelalte mari centre urbane. De asemenea, asistăm la creșteri ale prețurilor apartamentelor și în orașele medii analizate, cu Oradea în prim plan (+1.8%). Creșteri de preț au avut loc și în Sibiu și Craiova.

“1598 euro/mp util este noua valoare record pe care o înregistrează Indicele Imobiliare.ro la nivel national, consecința unui ritm anual de apreciere de 11.4%, depășind ușor prognozele noastre de la începutul anului când estimam o creștere anuală de până în 10 procente. Cererea ridicată pune presiune pe preț și va continua să o facă și în lunile următoare, conform datelor de care dispunem, însă nu este un fenomen îngrijorător, ci mai degrabă un reglaj normal al raportului dintre cerere și ofertă”,a declarat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Brașovul își menține poziția de al doilea cel mai scump oraș din țară pe piața rezidențială

Cu un preț mediu nou și vechi de 1907 euro/mp, Brașovul își consolidează poziția de al doilea cel mai scump oraș al țării pe piața rezidențială. De altfel, aici înregistrăm cel mai accentuat ritm anual de creștere, de 18.7% (nou și vechi). Prețul mediu solicitat pentru apartamentele noi este de 2224 euro pe mp, fiind singurul oraș din țară, cu excepția Clujului, care a depășit pragul psihologic de 2.000 euro/mp pentru locuințele noi. Mai accesibile sunt locuințele vechi, pentru care proprietarii solicită în medie 1826 euro/mp, în creștere cu 18.2% față de aceeași perioadă a anului trecut.