Acasă Magyar Antal e fratele corsicanului și al oricui cere vreun fel de autonomie

Antal e fratele corsicanului și al oricui cere vreun fel de autonomie

La Sfântu Gheorghe poți zice ca țara arde și baba se piaptănă. Adică străzile sunt praf și pulbere de la stânga la dreapta, dar primarul are alte priorități. De exemplu, să strângă semnături pentru steagul municipiului.
Toate problemele cu infrastructura, electricitatea, canalizarea, urșii, sunt rezolvate. Investitorii care vor sa verse roabele de bani în oraș stau sa vadă dacă steagul municipiului e reprezentativ pentru populație, altfel o sa ocolească orașul (dacă pot…), dacă nu cumva Antal Arpad demonstrează public că voința poporului este peste legea țării.
Cum, de altfel a încercat și cu Sepsi Parlament, doar că puterea legii funcționează și acestei invenții i-a fost pusă eticheta de neconformitate.
Noroc cu acești minunați (se pare) ne-francezi, corsicanii, care i-au dat muniție nouă pentru perdeaua de fum din dotarea primarului. Să mai ronțăie ceva și publicul țintă, nu numai bitum și borduri lucioase de granit (pentru ca la nivelul la care a ajuns orașul, betonul era prea puțin…).

Astfel ca Antal Arpad ar vrea sa facă un copy-paste după discursul președintelui Macron și sa obțină autonomia mult visată pe modelul corsican. Dar stai, nu era modelul Tiroului de Sud? Sau stai, nu era modelul catalan? Sau valon?

Sau… Of… Dați-i domnilor un model de încredere că omul pleacă după fiecare fentă (ca și asa e fan)!
Aștept cu nerăbdare să văd care sunt următorii „frați” de autonomie ai lui Antal.

editorial scris de Cristi Florea