Acasă Actualitate Andronache Gabriel: „Comunitățile mai mici vor reuși să atragă mai ușor fonduri...

Andronache Gabriel: „Comunitățile mai mici vor reuși să atragă mai ușor fonduri europene și vor primi o finanțare directă din fondurile publice pe care le colectează statul”

Andronache Gabriel, deputat PNL de Brașov, a vorbit zilele trecut în Parlament despre consorțiile administrative.

Împreună cu ministrul Dezvoltării, Adrian Ioan Veştea, acesta a elaborat o inițiativă legislativă pe baza căreia au dat consistență unei noi forme de organizare, de asociere a localităților mai mici din România. Consorțiile administrative sunt propuse prin PNRR ca fiind soluții pentru dezvoltarea comunităților mai mici din România.

„Ne referim aici la consorțiile administrative: consorțiile administrative sunt propuse prin PNRR ca fiind soluții pentru dezvoltarea comunităților mai mici din România. Acestea, alături de zonele metropolitane, reprezintă primul pas în reforma administrativă a României.

Prin noua reglementare adoptată de Camera Deputaților, am stabilit personalitatea juridică a acestor noi forme de asociere, am stabilit organele de conducere, practic am dat viață unei noi forme de organizare. Comunitățile mai mici vor reuși, astfel, să atragă mai ușor fonduri europene și, totodată, vor primi o finanțare directă din fondurile publice pe care le colectează statul. Sunt absolut sigur, și aceasta este și opinia ministrului Dezvoltării, că aceste consorții administrative, alături de zonele metropolitane, reprezintă- așa cum am mai afirmat- un prim-pas important în reforma administrativă a României, în identificarea unor soluții, astfel încât să avem parte de comunități mai mari, mai puternice, mai bine finanțate și care să se dezvolte durabil.”, a transmis Andronache Gabriel, deputat PNL de Brașov.