Acasă Social ANAF pune tunurile pe micii antreprenori. Au început controalele la “cash”

ANAF pune tunurile pe micii antreprenori. Au început controalele la “cash”

0
smart

De luni, Agenția Națională Antifraudă a demarat o serie de controale în vederea aplicării noilor reglementări, intrate în vigoare de la 11 noiembrie, prin intermediul cărora se stabilea plafonul de numerar și avansul zilnic pentru decontări. Cu toate acestea, inspecțiile se concentrează inclusiv pe plafoanele privind plățile rămase nemodificate prin intervenția guvernamentală de săptămâna trecută.

La Brașov mai mulți administratori s-au trezit cu telefoane sau înștiințări de la ANAF cu privire la verificările ce urmează a fi făcute la firme pe subiectul “cash”.

Recent, Guvernul a decis, printr-o nouă ordonanță de urgență, să revină asupra limitărilor semnificative a plăților în numerar, dar să păstreze restricționările cu privire la fondul de casă și avansul spre decontare.

Curios este însă că aceste controale vizează, în mare parte, micile întreprinderi, adică întocmai persoanele care sunt, într-o măsură foarte mică, pasibile de nerespectarea noilor reglementări prevăzute în Legea 296/2023.

Mai mult, ANAF intenționează să lanseze, la nivel național, niște campanii specifice, în urma unor evaluări de risc, cu scopul de a identifica zonele vulnerabile și a asigur aplicarea eficientă a noilor măsuri legale.

 

Articolul precedentPeste 200 de organizații ale societății civile cer ministrului Sănătății bugetarea și implementarea unui Plan Național de Contracepție
Articolul următorLucrări pentru construirea sediului administrativ de la Spitalul Municipiului Săcele