Acasă Sănătate-Educație Ana Predescu-”Nu toți copiii sunt ași la matematică și limba română, examenul...

Ana Predescu-”Nu toți copiii sunt ași la matematică și limba română, examenul de clasa a VIII ar trebuie să reprezinte un test al cunoștințelor generale”

0
Deputatul PUSL Ana Loredana Predescu a participat ieri la o serie de dezbateri legate de Legile Educației. Parlamentarul trage un semnal de alarmă legat de dialogul inexistent cu actualul ministru Ligia Deca, asemuită cu un zid de care toate aceste propuneri s-au lovit.
 ”EDUCAȚIA!! – un singur cuvânt de care depinde prezentul și viitorul nostru!
… și subiectul celor două serii de dezbateri de astăzi alături de reprezentanți ai sindicatelor din învățământul preuniversitar, universitar , reprezentanți ai cultelor religioase, profesorul Vasile Dâncu, fost ministru al Apărării, Natalia Intotero, președinta Comisiei pentru învățământ a Camerei Deputatilor, rectorul Mihnea Costoiu fost ministru al Educației și colegi parlamentari.
Dezbateri în urma cărora au fost transmise sugestiile de modificare a Legilor Educației dar, mai ales, concluziile unanime legate de dialogul inexistent cu actualul ministru Ligia Deca, asemuită cu un zid de care toate aceste propuneri s-au lovit.
Dintre toate modificările sugerate, există una din partea federațiilor sindicale care vizează un aspect extrem de important al noilor legi: accederea la liceu, care in formula nouă prevede atât testare națională cât și examen de admitere .
Propunerea vizează renunțarea la examenul de admitere, menținerea testării naționale la matematică și limba română, dar completate de noțiuni generale din încă două discipline ale celor două trunchiuri: uman ( engleză, istorie) și real ( fizică, chimie,biologie), care pot valorifica aptitudinile elevilor, altele decât matematică și limba română.
În ideea în care nu toți copiii sunt ași la matematică și limba română, examenul de clasa a VIII ar trebuie să reprezinte un test al cunoștințelor generale, și asta nu presupune doar matematică și limba română.” a declarat deputatul PUSL Ana Loredana Predescu.