Acasă National Ana Predescu: ”Este necesar să privim cu deschidere importanța implementării și adaptării...

Ana Predescu: ”Este necesar să privim cu deschidere importanța implementării și adaptării noilor tehnologii și sisteme digitalizate în cadrul lanțurilor de aprovizionare”

0
Recent a avut loc primul eveniment din cadrul Comisiei speciale pentru automatizare și viitorul muncii – nou înființate în Parlament – intitulat „Automatizarea lanțului de aprovizionare.Industria logistică din România”. Deputatul PUSL de Brașov, Ana Loredana Predescu, a punctat importanța implementării și adaptării noilor tehnologii și sisteme digitalizate în cadrul lanțurilor de aprovizionare.
”În calitate de membru și secretar al Comisiei, alături de colegii mei deputați și de invitații reprezentanți ai mediilor privat, public și a celui academic, am dezbătut acest subiect cu scopul de a identifica soluții și pentru a lua cele mai bune decizii în ceea ce privește automatizarea muncii.
Este necesar să privim cu deschidere și înțelegere importanța implementării și adaptării noilor tehnologii și sisteme digitalizate în cadrul lanțurilor de aprovizonare, cât și în cadrul altor domenii de activitate, întrucât acestea aduc o serie de beneficii :
 reducerea erorilor umane
 creșterea calității seriviciilor oferite
 limitarea costurilor și a timpului pentru producție
 sporirea calității vieții
De obicei schimbarea este primită cu reticență, iar rezistența la factorul schimbare declanșează sentimentele de pierdere a controlului și de incertitudine și poate destabiliza din punct de vedere social. De aceea este important să conștientizăm că aceste schimbări trebuie să vină la pachet cu dezvoltarea și educarea oamenilor prin investirea în programe de perfectare a competențelor digitale.
Nu vorbim despre substituirea forței de muncă umane cu dispozitive tehnologice, ci mai degrabă de îmbinarea acestor două elemente care să poată genera eficacitate la cel mai înalt nivel.” a declarat deputatul PUSL de Brașov Ana Loredana Predescu.