Acasă Parlamentar de Brașov Ana Loredana Predescu – singurul politician care luptă împotriva bombei de mediu...

Ana Loredana Predescu – singurul politician care luptă împotriva bombei de mediu de la Ucea

0

Ana Loredana Predescu, deputat de Brașov și candidat la Președinția Consiliului Județean, a demarat strângerea de semnături pentru petiția împotriva construirii unei stații de biogaz în Ucea de Jos. Materia primă constă în reziduuri de abator, mâncare stricată, carcase de animale moarte, dejecții animaliere și resturi vegetale stricate. Chiar lângă o unitate de procesare a cărnii.

„Am demarat strângerea de semnături pentru Petiția prin care vrem să blocăm construirea unei instalații care fermentează 70 de tone/zi de carne stricată, deșeuri de grajd și animale moarte pentru a obține biogaz, căldură și electricitate. Am reacționat la mesajele și apelurile disperate ale locuitorii Comunei Ucea, care sunt îngrijorați de faptul că viitoarea stație de biogaz va polua aerul cu mirosuri de nesuportat și că astfel vor fi forțați să-și vândă casele și să se mute din localitate.

S-a vehiculat oportunitatea organizării unui referendum local, o cheltuială inutilă, din bani publici care va seca și mai tare bugetul local. Petiția este singura soluție viabilă.

O astfel de stație este o bombă de mediu și un pericol pentru cetățeni! Mai mult, încalcă și art. 35 din Constituția României, jurisprudența CEDO și Hotărârea Curții de Justiție a Uniunii Europene C252/22.

Chiar dacă sunt alegeri și toți sunt preocupați de liste și candidaturi, problemele cetățenilor nu țin de calendarul electoral deoarece, după, poate fi prea târziu pentru că sunt puse în pericol sănătatea cetățenilor, mediul și echilibrul ecologic. Mi se pare șocant că trebuie să ajungem să luptăm pentru sănătatea noastră, pentru mediul înconjurător și pentru aer curat, dar împreună cu o casă de avocatură din Capitală, vom lupta și în instanță pentru sănătatea și confortul locuitorilor din Ucea. Și mai șocant este faptul că s-a încercat inducerea în eroare a cetățenilor pentru a se obține semnături de revizuire a autorizației. Fac apel la autoritățile competente să respecte legea deoarece există un șir de nereguli în documentele firmei și să fie respectate  drepturile cetățenilor! ”, a declarat Ana Loredana Predescu, deputat de Brașov.