Acasă Social Ana Loredana Predescu: „CNAIR: Incompetență crasă și sifonare de bani publici!”

Ana Loredana Predescu: „CNAIR: Incompetență crasă și sifonare de bani publici!”

0
Candidatul AUR la președinția CJ Brașov, Ana Loredana Predescu, a condamnat CNAIR pentru prelungirea termenului de finalizarea a studiului de fezabilitate al Autostrăzii Brașov-Ploiești cu 500 de zile. Mai mult, deputatul consideră ca fiind inadmisibil acest lucru, mai ales în condițiile în care Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării este din Brașov.
„Autostrada Brașov-Ploiești: Cu un Ministru al Dezvoltării din Brașov, Adrian Vestea,, termenul pentru finalizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii Brașov-Ploiești a fost prelungit cu 500 de zile, ajungând la 15 ianuarie 2025, alimentând suspiciunile de sifonare a banilor publici.
CNAIR, o instituție cunoscută pentru incompetență și sifonare de bani publici, a reușit din nou să uimească printr-o nouă dovadă de ineficiență.
Consitrans, o firmă cu un istoric dubios:
Proiectantul, Consitrans, a primit contractul în 2020, dar a reușit să finalizeze doar o mică parte din studiu. Compania se plânge acum că nu mai poate suporta costurile din teren, deși prețurile au crescut semnificativ din 2020. Consitrans susține că lucrează cu 7 foreze la studiile geotehnice, dar nu a reușit să intre și în zona montană din cauza ploilor.
Oare ploile au afectat doar Consitrans sau și alte firme care lucrează în zonă?
Câte prelungiri vor mai fi necesare?
CNAIR a prelungit deja termenul de finalizare a studiului de fezabilitate de două ori.
Câte alte prelungiri vor mai fi necesare?
Când va fi gata, de fapt, această autostradă atât de necesară?
Cât ne va costa incompetența CNAIR?
Prelungirea termenului de finalizare a studiului de fezabilitate va costa statul român milioane de euro.
Cine va fi tras la răspundere pentru această risipă de bani publici? CNAIR: o rușine națională!
CNAIR a devenit un simbol al incompetenței și corupției din România. Instituția este condusă de politruci care nu au nicio treabă cu infrastructura. Guvernul trebuie să ia urgent măsuri pentru a reforma CNAIR și a o transforma într-o instituție eficientă și transparentă.
Nu mai putem tolera incompetența și hoția din CNAIR!”, a declarat deputatul AUR, Ana Loredana Predescu.