Acasă Social Amenzi de peste 29.000 de lei în ultima zi a festivalului Massif....

Amenzi de peste 29.000 de lei în ultima zi a festivalului Massif. 11 certificate de înmatriculare și 15 permise auto au fost reținute

0

Ultima zi a festivalului MASSIF 2024 a fost una fără evenimente negative.

Principalul obiectiv al forțelor de ordine a fost prevenirea incidentelor și verificarea condițiilor de siguranță.

Măsurile proactive și dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalului au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranță a accesului, precum și gestionarea rapidă a oricăror evenimente.

Astfel, obiectivul de prevenire a fost atins și nu au fost înregistrate incidente de ordine publică.

Specialiștii din cadrul Agenției Naționale Antidrog au realizat activități cu caracter preventiv în urma cărora aproximativ 225 de persoane interesate au fost informate și consiliate cu privire la efectele și riscurile asociate consumului de substanțe interzise, reducerea consecințelor negative asociate consumului, precum și modalitatea prin care pot cere sprijin în caz de urgență.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv, concentrându-și eforturile pe identificarea persoanelor care desfășoară activități ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încearcă să vândă substanțe interzise.

Astfel, jandarmii, polițiștii și pompierii brașoveni au aplicat 58 de sancțiuni contravenționale, constând în 58 de amenzi în valoare de 29.645 lei, din care menționăm:

  • 49 de sancțiuni la regimul rutier (49 de amenzi în valoare de 645 lei);
  • O sancțiune pentru lipsa RCA, constând într-o amendă în valoare de 1000 lei;
  • la regimul rutier au fost reținute 11 certificate de înmatriculare și 15 permise auto, dintre care 4 fiind pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice și un caz pentru conducerea sub influența substanțelor psihoactive;8 sancțiuni pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice care au constat în 8 amenzi în valoare de 9000 lei.

De asemenea, au fost întocmite actele procedurale pentru constatări de natură penală, după cum urmează:

  • O constatare de natură penală, cu 1 autor privind conducerea unui autovehicul fără permis de conducere;
  • O constatare de natură penală, cu 1 autor privind conducerea unui autovehicul cu permisul de conducere suspendat;
  • 2 constatări de natură penală cu 2 autori privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe;

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, structurile MAI au desfășurat activități specifice, fiind derulate activități de verificare a participanților, dar și pentru informarea persoanelor asupra riscurilor în privința consumului de stupefiante.

Acțiunile de prevenire și combatere nu au avut loc doar în zona de desfășurare, atenția forțelor de ordine fiind concentrată și pe parcările, restaurantele și barurile din zona apropiată locului de desfășurare a festivalului.

O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor, astfel echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor din cadrul ISU Brașov au acordat sprijin participanților, respectiv:

  • O persoană a fost evaluată

Nu au existat persoane care să necesite investigații suplimentare și implicit transportul la spital.

Mulțumim participanților care au ales să se bucure de muzică și atmosferă într-un mod responsabil.