Acasă Turism Alți trei pui de zimbru în Munții Făgăraș. National Geographic contribuie la...

Alți trei pui de zimbru în Munții Făgăraș. National Geographic contribuie la monitorizarea speciei

0

Miracolele continuă în Munții Făgăraș. Ultima săptămână din luna iulie a venit cu 3 surprize: încă 3 pui de zimbru. Se ajunge astfel la un total de șase pui sănătoși. National Geographic susține proiectul de reintroducere a zimbrilor în Munții Făgăraș și a donat pentru aparatura de monitorizare a speciei: camere de supraveghere cu senzor de mișcare și o camera cu termoviziune, colare GPS cu antene radio și stații de recepție.

”Suntem încântați de apariția celor trei viței în cadrul primul grup eliberat în Munții Făgăraș, în luna mai 2020. Toți par să fie sănătoși și reacționează bine la mișcările dinamice ale turmei. Au timp suficient până la venirea iernii să crească.

Proiectul de reintroducere a zimbrilor în Munții Făgăraș este susținut financiar nu doar prin proiectul LIFE Carpathia, ci și de National Geographic: sistemele de monitorizare achiziționate ne ajută să urmărim mișcările speciei. Ne interesează cum se adaptează la noua lor casă, cât explorează și dacă se apropie sau nu de comunități. Cu ajutorul colarelor GPS avem date zilnice despre prezența lor (latitudine, altitudine, longitudine) și chiar am întocmit o primă hartă interactivă cu mișcările zimbrilor. Iar cu ajutorul antenelor radio rangerii recepționează semnal în apropierea zimbrilor îi localizeaza mai ușor în teren.” se arată într-un comunicat al celor de la Conservation Carpathia.

sursa foto carpathia.org

Articolul precedentAjungem MARI începe recrutarea de voluntari pentru copiii din centrele de plasament din toată țara
Articolul următorSondaj:PSD 37%, PNL 23%, AUR 11%. Marcel Ciolacu, liderul în care românii au cea mai mare încredere