Acasă Actualitate Alexandra Crivineanu (PSD): „Cer demisia Flaviei Boghiu, viceprimarul care se ocupă de...

Alexandra Crivineanu (PSD): „Cer demisia Flaviei Boghiu, viceprimarul care se ocupă de capitolul „cultură” la Brașov!”

Consilierul local Alexandra Crivineanu, liderul de grup al PSD în Consiliul Local critică dur faptul că Primarul Coliban, viceprimarul Boghiu, dar și cei din administrația USR aprobă tacit expoziții publice cu tente sexuale, vulgare și violente. Consilierul și-a exprimat punctul de vedere referitor la expoziția de „monstruozități” de la Banca de Cultură Apollonia.

„Expoziția ce se desfășoară zilele acestea, găzduită de clădirea Centrului Cultural Apollonia a revoltat și oripilat opinia publică, exponatele fiind de o vulgaritate rar întâlnită, cu tente sexuale și nuditate, care din păcate, transformă ceea ce trebuia a fi frumos și de admirat, într-o imagine greu de acceptat.

Oare câți dintre ei și-ar duce copiii să vadă astfel de sculpturi? Oare câți dintre cei care au acceptat să deschidă ușile pentru publicul larg și-ar “înfrumuseța” sau decora locuința cu un astfel de exponat?

Cer demisia Flaviei Boghiu, cea care să nu uităm, așa cum se poza și defila cu expoziția plină de nuditate din cadrul Amural, așa se mândrea acum câteva zile la deschiderea noii ediții a Bienalei Albastre! Această formă de artă a provocat stupoare, dar și scârbă în rândul brașovenilor! Tocmai de aceea, ca membru al Comisiei de cultură a Consiliului Local atrag atenția primarului Coliban și celor ce administrează centrul cultural ce găzduiește această expoziție că astfel de situații nu mai trebuie să se repete, iar bugetele pentru acest mod de manifestare a artei, trebuie limitate!

Stimabililor din administrația USR de la Brașov, de ce nu sprijiniți tinerii talentați fără niciun fel de posibilitate financiară, expoziții care să placă privirii, moduri de manifestare a artei care să bucure, de ce nu premiați copiii talentați din liceele de profil?

Această expoziție nu mai trebuie lăsată să fie expusă nicio secundă publicului larg!

Totodată, le spun celor din USR, Flaviei Boghiu, dar și tuturor celor din Primărie ce se bat în declarații “pro” această expoziție că e firesc să greșești și că nu e nicio rușine să admiți că e un eșec. E drept, un alt eșec al lor.

Brașovenii merită scuze publice pentru acest spectacol grotesc și da, demisia doamnei Boghiu, ce coordonează cultura sau ne(cultura) la Brașov!

Și oare, domnule Coliban, v-ați duce fiicele la o astfel de expoziție??” spune Alexandra Crivineanu